De rozentuin

Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 431

Over het boek:
Alexa heeft zo lang ze zich kan herinneren een moeizame verstandhouding met haar moeder Cornelia. Als Cornelia onverwacht in een coma raakt, komt de verantwoordelijkheid voor haar moeder opeens zwaar op Alexa’s schouders te rusten.

Op zoek naar Cornelia’s papieren stuit Alexa op een aantal brieven die alles wat ze over haar moeder denkt te weten op losse schroeven zetten. In plaats van de stroeve en terughoudende persoon die Alexa kent, komt uit de brieven een warme, gepassioneerde vrouw naar voren, die de nodige rampen heeft overleefd. Verbijsterd gaat Alexa op zoek naar wie Cornelia werkelijk is, en zo leert ze langzamerhand haar moeder beter kennen
 en gaat ze eindelijk van haar houden.

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal over het verleden van de moeder van Alexa, een moeder waarmee ze amper en oppervlakkig contact heeft. Als haar moeder een beroerte krijgt lijkt het opeens belangrijk dat Alexa achterhaalt waarom haar moeder zo geworden is, wat het verhaal van haar verleden is. Toevallig ontmoet ze ook iemand uit dat verleden en heel langzaam wordt alles duidelijk. Het verhaal zit goed in elkaar en in het verhaal speelt De Vloed van Hamburg in 1962 (dijkdoorbraak) een grote rol. Het verhaal houdt je vast, leest heel toegankelijk en is de moeite waard.

*****

Note:
Dit boek heeft me er toe gezet weer lid van de plaatselijke bibliotheek te worden. Ik ben het zat zoveel te moeten neer te leggen voor een digitaal boek (12,99!). Je schijnt mee te betalen voor de productie van het papieren boek, maar het grote verschil is dat je een papieren boek nog kan verkopen, weggeven of uitlenen. Dat kan en mag met een digitaal boek niet. Dus je betaalt 12,99, leest in mijn geval in 2 dagen een boek uit en dat was het dan. Daar wil ik niet langer aan mee doen. Uitgeverijen maken de hele ‘boek-industrie’ kapot zo. Want ik ben niet de enige die over die hoge ebook-prijzen struikelt. Maar zo steunen we de bibliotheek wel weer. De een zijn dood… 😉

Marjon.

4 gedachten aan “De rozentuin”

 1. Je hebt groot gelijk dat je weer lid geworden bent van de bibliotheek. Als je zoveel leest als jij doet dan loopt het in de papieren. Inderdaad jammer dat e-books zo duur zijn.
  Altijd leuk om jouw recensies te lezen. Knap dat je er de tijd en rust voor kan vinden om regelmatig een boek te lezen. Ga zo door..ik blijf je volgen. Succes ook met het uitzoeken van de volgend boeken. Er is zoveel aanbod dat het me moeilijk kiezen lijkt wat je wilt gaan lezen.
  Groeten van Trudie

  1. Wat een mooi compliment, dank je wel! Leuk dat je me volgt, want dat doe je al een hele tijd toch 🙂

   Ik ben ook nog lid van Kobo Plus (ebooks), van Bol. Ik heb keuze genoeg en af en toe zal ik nog wel eens een boek kopen. Papieren boeken wil ik niet meer kopen (ik heb er zoveel gehad en dat neemt zoveel ruimte in), maar om ze weer te lezen heeft echt wel iets. De bibliotheek verstrekt ook ebooks. Ik kan dus alle kanten op. Elk boek dat me aanspreekt, of elke nieuwe uitgave van mijn favoriete auteurs of series noteer ik. Ik heb een leeslijst waarmee ik 10 jaar vooruit kan denk ik. Pakt een boek me niet, gaat het aan de kant. Er is zoveel leesvoer, dat het zonde van je tijd is om je tijd te verdoen aan een boek dat je niet echt leuk vindt.

   Ik kijk heel weinig tv, doe niet aan gamen of iets dergelijks. Ik moet ook vaak moeite doen om rust te vinden voor een boek, maar voor mij is lezen accu laden. En ik lees erg snel, dus dan je een boek ook weer zo uit 🙂

   1. Ja, ik volg je al een poosje. Ik lees nu pas je antwoord. Anders kwam er een melding daarvan op mijn mail. Ik lees graag ook nog gewone boeken die ik er nog genoeg heb liggen maar heb nu ook n ereader waarop ik het o.a. nieuwste boek over Kieft gelezen heb. Ik kon voordelig er aankomen en was ook de moeite waard om te lezen net als het 1ste boek over hem. Knap hoe hij van zijn verslavingen af weet te komen. Daarvoor het laatste boek van Martin Bril en heb daar nog wat e/books van veelal over zijn columns. Is ontspanning voor zomaar tussendoor.
    Ik kan ook nog wel wat jaartjes vooruit met al mijn leesvoer.
    Nou succes verder hoor.

    1. Ik heb de reacties moeten aanpassen zodat ik ze eerst moet goedkeuren, omdat er veel rotzooi op Uitgelezen zat helaas. Ik hoop niet dat dat daarmee te maken heeft. Ik neem aan dat je ook aanvinkt dat je op de hoogte wil blijven van vervolgreacties?

     Ik heb zowel het eerste als tweede boek van Wim Kieft digitaal liggen en ik ga ze binnenkort zeker lezen! Ik ben ook heel benieuwd! Van Martin Bril heb ik in het verleden ook wel eens iets gelezen. Leest prettig. Er zijn zoveel boeken! En dan staan er ook nog eens veel op mijn verlanglijst. Ik heb nog 10 levens nodig om alles te lezen wat ik wil lezen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.