De stem

 

Auteur: Suzanna Esther
Uitgever: Futuro Uitgevers
Jaar: 2018
Bladzijden: 176

Over het boek:
Maarten Brugman is een wat sullige, ingedutte en gescheiden man die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.
Amelie geeft hem op geestige wijze onder meer advies over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende Lisa mogelijk zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project; een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt.

Mening Clasien:
Heerlijk leesvoer!
“De stem”, wat een heerlijk boek om te lezen, je gaat er in een sneltreinvaart doorheen. Makkelijk leesbaar, leuke personages en een apart verhaal over Maarten die een stem hoort die hem helpt te overleven op zijn werk, thuis en met Lisa, een collega die hij leuk vindt.

Naast een luchtig verhaal zit er ook een kleine spanningsboog in als de manager van Lisa en Maarten plotseling verdwijnt.  Je leeft mee met Lisa en Maarten, allebei einzelgÀngers. En met Hans en Barbara en hun twee zoons en hun luxe leven. De epiloog is leuk bedacht.
Dit boek is zeker geen thriller na mijn smaak, maar een feelgood met een spannende inslag.
De personages zijn goed neergeze:t Maarten onzeker, zonder levensvreugde brengt zijn dagen door bij Xenos, een callcenter. Lisa is teamleider door medewerking van haar vader en woont alleen.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.