De test (Test trilogie deel 1)

Test

Auteur: Joelle Charbonneau
Uitgever: Karakter uitgevers
Jaar: 2013
Blz: 320

Samenvatting:
Malencia Vale wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest. Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder. Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.

Mijn mening:
Ben je een fan van de trilogie The Hungergames dan is deze trilogie een must voor jouw. Dit is het eerste deel en heeft wat betreft de inhoud van het verhaal veel weg van De hongerspelen. Dit verhaal speelt zich af in de Gemenebest, dit betreft meerdere koloniën. Van alle koloniën worden één of meerdere afgezanten naar Tosu City gestuurd om daar De Test af te leggen. Vele zullen tijdens deze testdagen niet overleven, degene die slagen mogen naar de universiteit. In de hoofdrol Malencia (Cia). Dit boek beschrijft haar vertrek naar de hoofdstad, de testdagen en als hoogtepunt de overlevingstocht van Chicago terug naar het testcentrum. Hoe ver ga je als medekandidaten om de overwinning te behalen?

*****

Clasien.

 

3 gedachten over “De test (Test trilogie deel 1)”

  1. Ja smaken verschillen. Ik vind ze allebei supergoed. Ik verheug me dus ook om de trilogie van Roth te lezen, Inwijding etc.
    Zoals je ziet ben ik echt een alles lezer, behalve biografieën daar ben ik niet dol op maar ligt eraan over wie het gaat. Dat fotoboek van ABBA zou ik denk ik ook mooi vinden.

    1. Ik hang wel wat meer naar romans, maar ook thrillers en biografiën juist wel, soms ook kennis-boeken, leerboeken… Toch ook wel een alleslezer, maar Fantasy trekt me juist niet. En dan zijn er weer uitzonderingen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.