De verdwijning van Sally Horner

Auteur: T. Greenwood
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2019
Bladzijden: 384

Over het boek:
“De verdwijning van Sally Horner’ (Rust and Stardust) van de Amerikaanse auteur T. Greenwood is een spannende roman over een zaak die Amerika jarenlang in de greep hield.

New Jersey, 1948. De 11-jarige Sally Horner steelt een schriftje in de plaatselijke supermarkt. Ze wordt erop aangesproken door de 52-jarige Frank La Salle die zich voordoet als fbi-agent. Hij overtuigt haar ervan dat ze gearresteerd zal worden, tenzij ze doet wat hij zegt. Dit is het begin van een ontvoering die ruim twee jaar zal duren en waarin Frank met Sally het hele land doorkruist om uit handen van de politie te blijven. Sally wordt misbruikt en gedwongen te liegen tegen de mensen die ze op hun weg tegenkomen.

De vermissing van Sally Horner domineerde eind jaren 40 het nieuws in Amerika. Dit is haar verhaal.

Mening Clasien:
Sally gaat in goed vertrouwen mee met een man die zich voor doet als FBI agent en haar naar de rechtbank zal brengen in verband met het stelen van een schrift.
Haar moeder denkt dat ze mee gaat met de vader van een vriendin. Hier gaan mijn haren al overeind staan, welke moeder geeft haar kleine meisje van elf jaar mee aan een vreemde man die ze nog nooit heeft gezien.

Sally verlegen en met een heftig verleden denkt dat de man het goed met haar voor heeft, maar al gauw blijkt de man hele andere plannen te hebben.
Als ex-gedetineerde vervalt hij weer in zijn oude zelf, een hardvochtige man die jonge meisjes misbruikt en terrorisseert.
Gedurende 21 maanden neemt hij haar mee van Atlantic City naar Baltimore en Maryland tot aan Dallas in Texas.

Ik vind dat het thuisfront weinig actie onderneemt om Sally te vinden. Ze zijn boos, gefrustreerd en vooral de moeder leeft met een schuldgevoel. Ook de politie neemt het te licht op. De enige die zich volop inzet is de zwager van Sally.

Hoofdzakelijk lees je de gebeurtenissen vanuit Sally’s standpunt en hoe ze gemanipuleerd wordt als jong, goedgelovig meisje door Frank La Salle.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.