De vergeten brief

devergetenbrief

Schrijver: Kate Morton
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2011
Aantal blz: 530

Over het boek:
Edie Burchill en haar moeder hebben nooit een goede band gehad, maar wanneer er een verloren gewaande brief wordt bezorgd met Milderhurst Castle, Kent als retouradres, vermoedt Edie dat haar moeder achter haar emotionele afstandelijkheid een oud geheim verbergt.

Edie weet dat haar moeder als vijftienjarig meisje tijdens de oorlog werd geevacueerd uit Londen, zoals vele Londense kinderen. Ze heeft toen in Milderhurst Castle gewoond, bij de familie Blythe: de mysterieuze Juniper, haar tweelingzussen, en kinderboekenauteur Raymond, hun vader.

Edie besluit de excentrieke gezusters Blythe op te zoeken. De drie oude dames wonen nog steeds samen in het inmiddels verwaarloosde kasteel; de tweeling zorgt voor Juniper, die gek is geworden nadat haar verloofde haar in 1941 verliet. Stap voor stap ontwart Edie de knoop van haar moeders verleden. Maar er wacht haar ook een schokkende ontdekking…

Mening Marjon (22-8-2011):
Eigenlijk word je door de korte samenvatting al op het verkeerde been gezet, maar dat kan ik de schrijver van die synopsis wel vergeven. Het boek boeit en is langdradig tegelijk. Het heden is op boeiende wijze geschreven en het verleden zeurt wat, maar het is het verleden wat het heden weer boeiend maakt. Dus lees je toch verder. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik een paar keer besloot het boek weg te leggen en ik zelfs al een ander boek begonnen was. Dat ik toch steeds weer verder ging, zegt wel iets over het grote mysterie waar die verhaal over gaat. Je wilt weten wat er is gebeurd, wat alles zo veranderde in het leven van de hoofdpersonen. Op het moment dat je denkt dat het voorspelbaar begint te worden, is het allesbehalve voorspelbaar en wordt het nog spannend ook. Niet meer weg te leggen op het laatst.
MĂĄĂĄr… Als je het gaat vergelijken met het prachtige De Vergeten Tuin, moet ik je teleurstellen: dit boek haalt het daar niet bij.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.