De vlucht

Schrijver: Hetty Luiten
Uitgeverij: Vcl
Jaar: 2010
Aantal blz.: 208

Over het boek:
Vivian, Jan-Paul en hun twee dochtertjes lijken van buitenaf het perfecte gezin. Achter gesloten deuren gaat het er echter heel anders aan toe: Jan-Paul is een ware tiran. Alles moet in huis gebeuren zoals hij het zegt.
Nee, Jan-Paul heeft Vivian nooit geslagen, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Met zijn harde stem en de woede in zijn ogen krijgt hij alles van haar gedaan. Vivian begrijpt niet hoe het zover heeft kunnen komen – ooit was Jan-Paul een liefhebbende man. Zijn tirannieke gedrag is gaandeweg ontstaan. Ze had meteen de eerste keer moeten protesteren toen hij haar zijn wil opdrong, maar toen haalde ze haar schouders op. Nu kan ze dat niet meer. Vivian komt tot het besef dat ze zo niet verder wil en dat ze daarom een belangrijke stap moet zetten.

Mening Marjon (1 augustus 2012):
Het blijft me verbazen dat vrouwen zich zo kunnen laten onderdrukken. Vooral ook als ze zo zelfstandig als Vivian in dit boek. Verder een heerlijk boek, leest lekker weg, geen hoog niveau, maar wel veel diepgang en het verhaal sleurt je mee. Genieten dus. En ik ga ook eens uitkijken naar haar vele andere boeken 🙂

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.