De wereld volgens Gijp

dewereldvolgensgijp

Auteur: Michel van Egmond
Uitgever: Voetbal Inside
Jaar: 2016
Bladzijden: 206

Over het boek:
In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven van de ene op de andere dag volledig op z’n kop zette.
Niet voor het eerst verbleef bestseller-auteur Michel van Egmond juist gedurende deze periode in zijn directe nabijheid.

Het resultaat is het langverwachte en indringende vervolg op GIJP, het megasucces uit 2012: De Wereld volgens Gijp, een boek om te lachen en te huilen tegelijk.

De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.

Met belangrijke bijrollen voor onder anderen Ruud Gullit, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been.

Mening Marjon:
Misschien had ik eerst het eerste boek moeten lezen maar ik had dit boek liggen, begon er in en was verkocht. Je hoeft absoluut niet van voetbal te houden of er iets van te weten om dit een leuk boek te vinden. Maar je moet wel René van der Gijp mogen op televisie. Als je een hekel aan hem hebt kom je dit boek niet door. Michel van Egmond heeft Gijp zo puur neergezet dat je Gijp gewoon hoort praten, net als op tv. Het boek is toegankelijk geschreven, verveelt geen seconde en heeft humor, wijsheid en zware momenten. Want ten tijde van het schrijven van dit boek overleed plotseling de moeder van Gijp’s jongste zoon én overleed Gijp’s moeder na een lange strijd. Het boek raakt me.

*****

Marjon.

Vorige deel:
gijp

2 gedachten over “De wereld volgens Gijp”

  1. Hij was laatst in van der vorst ziet sterren kwam op mij over als een leuke man…. maar als ik kijk naar vi heb ik dat idee helemaal niet….

    1. Dat bedoel ik dus 😉 Ik vind hem ook bij VI meestal leuk, maar dit boek laat sowieso ook zijn menselijke, gevoelige kant zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.