De zeven zussen – Maia’s verhaal (De Zeven Zussen 1)

 

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Jaar: 2017
Bladzijden: 624

Over het boek:
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van GenĂšve. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus
de Verlosser-beeld Ă©n de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Mening Natasja:
Als Maia het bericht krijgt dat haar vader is overleden, heeft ze meer vragen als antwoorden.
Al haar zussen komen thuis en voor ieder heeft hij een boodschap achter gelaten. Kunnen ze zo achter hun afkomst komen?
Zoals ook de andere boeken van Lucinda Riley heeft ook dit verhaal me niet teleurgesteld.
Sterker nog, hier zijn de verhalen van elke zus verdeeld over een apart boek, dus dat wordt smullen, want dan hebben we nog heel wat moois tegoed.
Heerlijke schrijfstijl over de mysterieuze afkomst van Maia, die je helemaal in het boek laat verdwijnen.
Voor mij zeker een dikke 5 sterren waard, ik heb er van genoten, en kan haast niet wachten op het volgende deel “Storm”, dat in Januari 2018 verschijnt.

*****

Mening Marjon:
Ik heb lang over dit (dikke) boek gedaan en heb zelfs andere boeken tussendoor gelezen. Ik begreep zelf niet goed waarom: het boek leest toegankelijk, ik ben een liefhebber van de boeken van deze auteur en heb ze ook allemaal met plezier gelezen. Maar dit boek vond ik af en toe een worsteling. Het verhaal is zonder meer een mooi en bijzonder verhaal. Maar ik mis diepgang en heb het gevoel dat niet alles echt relevant is voor het verhaal. Ik heb me ook geërgerd aan de botte omschrijving van het Syndroom van Asperger (tegenwoordig ASS genoemd), waarbij maar weer eens vermeld werd dat diegene (een vrouw) weinig inlevingsvermogen heeft. Ik heb ook ASS en dat is bij vrouwen zo anders dan bij mannen. Ik heb juist heel veel inlevingsvermogen. Ergens vind ik dat de auteur tekort geschoten is met dit boek. Waarom ik het toch uitlas? Er komen nog 5 of 6 boeken achter dit boek aan; het is het eerste deel van de serie De Zeven Zussen. En ik wil het nog een kans geven.

***

Mening Viv:
Een erg bijzonder verhaal dit eerste deel uit de serie over de ‘zeven zussen’. Vader Pa Salt adopteert in de loop der jaren 6 dochters uit alle windstreken. Na zijn overlijden ontvangen ze allemaal een brief met aanknopingspunten over hun afkomst. In dit eerste boek volgen we de mysterieuze Maia. Zij reist af naar BraziliĂ« waar ze geboren is om op zoek te gaan naar haar biologische familie. Het zijn dikke pillen. En ik moest soms wel even goed de aandacht er bij houden. Toch was ik erg nieuwsgierig naar het verhaal van Maia. En af en toe lees je ook iets over de andere zussen. De boeken zijn erg populair. Omdat ik niet de neiging had het in Ă©Ă©n ruk uit te lezen krijgt het van mij 4 sterren. Ik wil de andere delen toch ook wel graag een keer lezen.

****

Natasja en Marjon en Viv.

EĂ©n gedachte over “De zeven zussen – Maia’s verhaal (De Zeven Zussen 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.