De zilveren lepel

zilverenlepel

Auteur: Diversen
Uitgever: Van Dishoeck
Jaar: 2008/2014
Bladzijden: 1504

Over het boek:
Dé Italiaanse kookbijbel, Il cucchiaio d’argento, is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in Italië zijn verzameld, is het enige boek dat in bijna elke Italiaanse keuken te vinden is. Vele chefs hebben uit dit standaardwerk leren koken. De Nederlandse editie is gebaseerd op de Engelse vertaling (The Silver Spoon). Deze uitgave die in 2005 is verschenen was direct een groot succes. Er zijn inmiddels meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht.

Dit boek maakt alle Italiaanse kookboeken overbodig. Met een gastronomisch vocabulaire, keukenmaterialen en accessoires, specifieke Italiaanse basistechnieken en niet minder dan 2.000 recepten is De zilveren lepel het enige standaardwerk dat u nodig hebt.

Mening Marjon (10-1-2008):
Eigenlijk zegt de samenvatting het al. Want daar is geen woord van gelogen. Dit boek is echt fantastisch! Heel divers, heel overzichtelijk en echt geen vreselijk ingewikkelde gerechten. De paar dingen die ik er al uit bereid heb, lukten gewoon en smaakten verrukkelijk. Ik heb prachtige kookboeken, van Linda McCartney en Jamie Oliver bijvoorbeeld, een fantastisch kookboek uit de Provence, maar dit boek slaat alles. Ik kreeg een bon van BOL voor de kerst, zodat ik het kon kopen en ik ben er zó geweldig blij mee!

Mening Marjon (nu):
En nog altijd is dit een van mijn favoriete kookboeken. Ik heb er al heel wat gerechten uit klaargemaakt. Kies een ingrediënt en je vindt er minimaal tien recepten bij. De meeste gerechten bestaan uit niet al teveel ingrediënten en ze zijn makkelijk te maken, ook omdat er zo simpel en doeltreffend wordt verteld hoe je het klaarmaakt. Na de aankoop van dit boek heb ik al mijn Italiaanse kookboeken dan ook weggedaan en ik heb er nooit meer een aangeschaft ook. Ze interesseren me niet meer. Dit is Het Kookboek met de Authentieke Italiaanse gerechten en daar kan niets meer tegenop.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.