De zus van Sinterklaas

dezusvan

Auteur: Tiny Fisscher
Uitgever: Gottmer Uitgevers groep
Jaar: 2016
Bladzijden: 74

Over het boek:
Ken jij de zus van Sinterklaas al? ‘De zus van Sinterklaas’ is een vrolijk voorleesboek met een twist op het sinterklaasverhaal van Tiny Fisscher. De mooie tekeningen zijn van Elizabet Vukovic. Tweelingzus Klaasje Wist je dat Sinterklaas een zus heeft? Ja heus, een tweelingzus zelfs! Niet veel mensen weten dat, want Klaasje blijft elk jaar noodgedwongen achter in Spanje. Maar dit keer is ze het beu: ze wil ook wel eens met de pakjesboot mee naar Nederland en cadeautjes uitdelen. Sinterklaas vindt dat natuurlijk maar niks, dus bedenkt Klaasje een list. De listige goedheiligvrouw Klaasje sluit Sinterklaas op en doet zich voor als de goedheiligman – wat niet zo moeilijk is, omdat ze erg op elkaar lijken. Een tijdlang weet ze iedereen om de tuin te leiden, maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. In een speedboot, in dit geval…

Mening Marjon:
Een heel spannend boekje voor de kinderen die nog geloven in Sinterklaas. Sinterklaas blijkt een zus te hebben; een tweelingzus nota bene. Haar naam is Klaasje en ze vindt dat haar ouderwetse broer moderner moet worden. Sinterklaas mag ook een vrouw zijn toch? Ze bedenkt een plannetje… Gaat dat lukken?

*****

Marjon.

2 gedachten over “De zus van Sinterklaas”

  1. Wat een leuk boekje. Ik ben gek op Sinterklaas en verhalen over de kerstman. Vooral rond deze donkere dagen ook de klassiekers en sprookjes heerlijk leesvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.