Dekmantel

dekmantel

Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter Uitgeverij
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 335

Korte samenvatting:
Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding.
De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.
In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?
Het antwoord lijkt voor de hand te liggen…

Mening:
Zoals altijd heeft Loes den Hollander ook dit boek goed geschreven. Ze heeft haar eigen stijl en ik ben altijd verloren als ik in haar boeken ga lezen. Dit boek kostte me toch wat meer moeite. Ik ging er van uit een thriller te lezen, maar kreeg gaandeweg steeds meer het gevoel dat het een psychologische roman was. Ik werd niet bespeeld zoals anders en de spanning en de altijd aanwezige beklemming kon ik niet ontdekken. Desalniettemin leest het heerlijk weg, is het een goed verhaal. Aan het einde komt de spanning en het plot is goed uitgewerkt.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.