Dinsdag is voorbij (Frieda Klein 2)

dinsdagisvoorbij

Auteur: Nicci French
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2013
Bladzijden: 380

Over het boek:
Het tweede deel met psychoanalytica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord.
In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verledens en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht…

Mening Marjon:
Wat ik altijd opvallend goed vind in de boeken van Nicci French is de karakteruitwerking. Personen worden zeer menselijk en herkenbaar neergezet. Zo ook Frieda, van wie je nog zo weinig weet en van wie je veel meer wil weten. Ze heeft een bepaalde kwetsbaarheid die in dit boek goed aan bod komt, zonder dat ze het echt laat zien. Dat maakt haar tot een echt mens. Het boek pakt van het begin af aan, je verliest jezelf in het boek en laat je meeslepen door alle gebeurtenissen, door de straten van Londen. Heel lang blijft het verhaal vaag, maar wel zodanig dat je blijft doorlezen. En als je denkt dat je alles hebt gehad, volgt de verrassing. Ik lees geregeld dat je de boeken van deze serie los van elkaar kan lezen, maar daar ben ik het niet mee eens. Er lopen een paar rode draden door de boeken heen die bijna zeker naar een climax gaan. Lees de boeken dus in de goede volgorde. Ik wacht bewust met het derde boek, anders blijf ik teveel in de serie hangen en vind ik niets anders meer goed. Maar ik kan bijna niet wachten verder te lezen. Aanrader.

*****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.