Door dik en dun

 

Auteur: Lucy Diamond
Uitgever: van Holkema & Warendorf
Bladzijden: 334
Jaar: 2010

Over het boek:
Het zit Maddie niet mee: haar baas zet haar regelmatig live op de radio voor paal, haar beeldschone moeder blijft maar hinten dat ze wat aan haar gewicht moet doen en haar kinderen generen zich voor haar na een rampzalige Moederloop op sportdag. Dan start haar baas een beauty-campagne voor het personeel en wordt Maddie zonder pardon ingeschreven bij FatBusters, een afvalgroep. Vol tegenzin sleept ze zich naar de eerste afspraak, ervan overtuigd dat het een vernederende bedoening zal zijn. Niets blijkt minder waar. Maddie vindt twee onverwachte bond genoten: de cynische Lauren, die ondanks haar aversie tegen romantiek een datingsite runt, en Jess, een verlegen schoonheidsspecialiste die wil afvallen voor haar bruiloft. Samen pakken ze de obstakels in hun leven aan, met verrassend resultaat…

Mening Natasja:
Een lekker luchtig verhaal met de nodige diepgang die je van deze schrijfster gewend bent. Niet alleen laat het boek zien wat het uiterlijk met iemand doet, maar ook wat vriendschap is. Door de vechtlust van Maddie en de onverwachte hulp van haar vriendinnen (lotgenoten) laat Maddie zien dat het leven van iedereen is.

****

Mening Marjon (3-2-2011):
Dit is een chicklit van niveau. Het gaat over vrouwen die echt zijn, die herkenbaar zijn. Ik heb gelachen, gehuild en vooral met heel veel plezier gelezen. Het gaat echt niet alleen maar over afvallen en di√ęten. Het gaat over het leven, over opkomen voor jezelf, over blij zijn met jezelf. Geen hoogstandje maar wel een heerlijk boek voor tussendoor.

****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.