Eclips (Twilight Saga 3)

 

Auteur: Stephenie Meyer
Uitgever: Het Spectrum
Jaar: 2009
Bladzijden: 480

Over het boek:
‘Bella?’ Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nĂłg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood. Eclips is het langverwachte vervolg op de wereldwijde bestsellers Twilight en Nieuwe maan en is het derde deel in het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward.

Mening Marjon (13 maart 2011):
Ik vond de eerste twee boeken van de serie verrassend, heel anders dan doorsnee boeken, spannend, precies goed in balans qua spanning, humor, liefde en diepgang. En die balans miste ik een beetje in dit boek. Ik vond er iets te veel zoetigheid in zitten, te veel romantiek, wat wel in deze serie hoort, maar met mate. Af en toe vond ik het wat langdradig. De rest van het boek was weer even goed als zijn voorgangers. Maar ik heb toch het gevoel dat dit boek echt een tussenstation is. Ik kijk nu erg uit naar dat laatste boek, waarin het verhaal tot een einde komt. Het kan niet anders dan dat dat boek weer helemaal top is. Dit boek geef ik een sterretje minder.

****

Marjon.

Voorgaande delen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.