Een geheimzinnige brand (Vijf detectives 1) *****

geheinzinnigebrand

Auteur: Enid Blyton
Uitgever: Het Goede Boek
Jaar: 1943
Bladzijden: 113

Samenvatting:
Dit is het eerste boek van een nieuwe serie: DE VIJF DETECTIVES. Larry, Daisy, Pip, Betty en een nieuwe jongen in het dorp Peterswood zullen samen nog heel wat avonturen beleven. Dit boek is hun eerste avontuur. Zij ontdekken allerlei dingen over de geheimzinnige brand in het tuinhuis van meneer Hick. De agent van het dorp, meneer Goon, die altijd ‘Verdwijn!’ tegen hen zegt, en daarom meestal meneer Verdwijn wordt genoemd, vindt het helemaal niet fijn dat de kinderen ‘zich bemoeien met dingen die hun niet aangaan,’ maar inspecteur Jenkins sluit vriendschap met de kinderen, die erin slagen het mysterie op te lossen.

Mening:
Als kind las ik de boeken van Enid Blyton zo graag dat ik ze af en toe weer tevoorschijn haal. Dit is het eerste boek van de serie van De Vijf Detectives en het las weer heerlijk weg.

Wie las haar boeken ook vroeger?

*****

Marjon.

7x bekeken

Share

7 gedachten over “Een geheimzinnige brand (Vijf detectives 1) *****

 1. Clasien

  Grapje zeker, ik las de hele De vijf serie, de Pitty serie en de Dolle tweeling. Heerlijk. De vijf detectives die ken ik helaas niet. Ik heb de series hier ook nog in de boekenkast staan om ooit te herlezen. Maar zoveel leesvoer. Zo heb ik ook de Olijke tweeling serie en nog veel meer.

  Ik kom niet aan herlezen toe, moet het gewoon net als jou een keer doen.

  Reageren
  1. Marjon (Uitgelezen) Bericht auteur

   Het idiote is dat ik De Vijf nog nooit heb gelezen, al heb ik er wel een boek van liggen. De Vijf Detectives zijn ook gewoon 5 kinderen die mysteries en misdaden oplossen, maar dan in het dorp waar ze wonen. Er zijn geloof ik 13 delen. Ik kom net als jij gewoon niet meer aan herlezen toe, maar ik doe het toch gewoon. Soms is dat zo heerlijk!

   Reageren
  2. Marjon (Uitgelezen) Bericht auteur

   Trouwens, ik las ook Pitty en de Dolle Tweeling en ik heb inderdaad ook alle Olijke Tweeling-boeken hier staan.

   Reageren
 2. Ghita

  De vijf detectives heb ik nooit gelezen, wel de hele serie van De Vijf ( vier kinderen en een hond), vond ze altijd reuze spannend. De meisjeboeken vond ik nooit leuk (dolle tweeling enzo).

  Reageren
  1. Marjon (Uitgelezen) Bericht auteur

   Wat ik hierboven al schreef: de Vijf heb ik nooit gelezen en de Vijf Detectives (5 kinderen en een hond) dus wel. Maar ook de Dolle tweeling en zo. 🙂

   Reageren
  1. Marjon (Uitgelezen) Bericht auteur

   Daar zijn er 6 van, Insoon! Van elk kostschooljaar een 🙂 Geweldige boeken!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.