Een hele onderneming!

eenheleonderneming

Auteur: Kat French
Uitgever: HarperCollins Holland
Jaar: 2016
Bladzijden: 384

Over het boek:
De Little White Wedding Chapel van Marla Jacobs is een doorslaand succes. Gelukkige bruidsparen vanuit de wijde omtrek van het Engelse plaatsje Beckleberry komen naar haar trouwkapel om zich in de echt te laten verbinden. Maar op een dag ontdekt Marla dat er in de winkelruimte naast haar kapel een begrafenisonderneming komt
 Ze ziet het al voor zich: trouwlimo’s die met lijkwagens concurreren om een parkeerplek, bruidjes die tegen weduwen botsen, bruidsboeketten die per ongeluk worden verwisseld voor grafkransen
 Marla is klaar voor de strijd: ze verzamelt een klein kleurrijk leger van dorpsgenoten om zich heen en stelt een oorlogsplan op. Maar wanneer ze haar vijand eindelijk in levenden lijve ontmoet, bevindt ze zich pas echt in grote problemen. Gabriel Ryan is ronduit goddelijk, met zijn knappe uiterlijk en sexy Ierse accent! Hoe kan ze zich nu concentreren op zijn ondergang als ze zich er de helft van de tijd van moet weerhouden hem de kleren van het lijf te scheuren?

Mening Natasja:
De achterkant van het boek laat je al zien dat dit wel eens een erg leuk verhaal kan gaan worden, maar het is zoveel meer.
Als Marla ontdekt dat er in de winkelruimte naast haar een begrafenisonderneming komt ziet ze de bui al helemaal hangen, de Little White Wedding Chapel loop erg goed met de leukste thema’s, maar dit zou wel een een hele verandering kunnen gaan krijgen met al die verdrietige mensen naast haar. Ze zal zal er dan ook alles aan doen om dit tegen te houden, alleen zal dat niet mee gaan vallen als ze de eigenaar ontmoet. Marla heeft een grote rol in dit verhaal, en toch waren er meerdere personen die hun eigen verhaal in dit boek hebben, die zorgen er ook voor dat het boek geen minuut gaat vervelen. Je hebt erg smaakvolle stukken in dit boek maar ook trieste, en het verhaal is goed uitgewerkt.
Ik heb weer een nieuwe chicklit schrijfster ontdekt en hoop dat er nog meer boeken van haar vertaald gaan worden.

*****

Mening Marjon:
Vanaf de eerste bladzijde zat ik in dit boek. Het boek vertelt meerdere verhalen: het verhaal van Marla en Gabe, het verhaal van Jonny (al komt dat pas later aan bod), het verhaal van Emily en Tom en Dan en aan de zijlijn ook nog het verhaal van Cecilia, de moeder van Marla. Het boek maakt je aan het lachen, maar ook aan het huilen (het verhaal van Bluey). Hoewel het verhaal dus wisselt tussen de verschillende figuren, wordt het niet verwarrend. Het leest heerlijk weg. Ik viel als een blok voor Gabe, dat maakte het boek extra leuk. Ik hoop dat er nog veel boeken van deze auteur gaan komen!

*****

Natasja en Marjon.

6 gedachten over “Een hele onderneming!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.