Een hond met negen levens (A dog’s purpose)

 

Auteur: W. Bruce Cameron
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 320

Over het boek:
Na een kort en tragisch leven als straathond is Bailey tot zijn grote verbazing opeens weer een onstuimige golden retriever-puppy. Tijdens de eindeloze avonturen met de achtjarige Ethan leert hij hoe hij een ‘brave hond’ moet zijn. Maar zijn leven als lievelingshuisdier is niet het einde van Baileys reis. Hij wordt opnieuw als puppy geboren. En nog eens. Steeds weer vraagt hij zich af: wat is de bedoeling hiervan?

Een hond met negen levens is veel meer dan een ontroerende hondenroman; het beziet menselijke relaties en biedt een onvergetelijke kijk op de unieke band tussen de mens en zijn beste vriend. Deze prachtig geschreven en gecomponeerde roman leert ons dat liefde altijd standhoudt, dat onze echte vrienden altijd bij ons zijn en dat elk wezen geboren wordt met een doel.

Mening Marjon:
Zodra ik dit boek zag, wist ik dat het wilde lezen. Ik ben ‘hondengek’, heb zelf honden en het moet fantastisch zijn de wereld door de ogen van een hond te bekijken. Natuurlijk is het ook maar bedacht door een mens, maar alles lijkt te kloppen. Ik heb gehuild, gelachen, leefde mee, kon het boek niet meer wegleggen en ging van Bailey (die ook andere namen krijgt) houden. Waarom zou een hond bij mensen wonen, wat is zijn/haar doel? Het lijkt allemaal duidelijk te worden in dit fantastische boek. Ethan die de baas van Bailey was speelt een grote rol in de steeds terugkerende levens van Bailey. Gaat hij/zij hem ooit weer ontmoeten? Iedereen die van honden houdt: lezen dit boek. Het is goed en te leuk om dit boek te laten liggen!

Het boek is verfilmd onder de naam’ A dog’s purpose’.

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

*****

Marjon.

6 gedachten aan “Een hond met negen levens (A dog’s purpose)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.