Een man naar mijn hart

 

Auteur: Elly Koster
Uitgever: Cupido
Jaar: 2018

Over het boek:
De tiende heerlijke liefdesroman van topper Elly Koster!
De verwende Katia verruilt noodgedwongen haar luxueuze leven in Nederland voor een glamourloos en afgelegen bestaan in Noorwegen. Vaarwel zonvakanties en uitbundig shoppen. Had ze maar wat meer geld.
Haar buurman, Andor, is eigenaar van een eeuwenoud Noors boerenbedrijfje en een kudde geiten. Hij vindt zijn eenvoudige leven juist perfect.
Dat is voor Katia onvoorstelbaar! Daarom bedenkt ze stiekem een plan waarmee ze samen iets extra’s kunnen verdienen…

Mening Marjon:
En dat was alweer het tiende boek van Elly Koster en elke keer weet ze me te verrassen. Zonder dat ik het kan omschrijven heeft ze zo haar eigen stijl van schrijven, maar weet ze met haar verhalen alle kanten op te gaan. Van spanning naar ‘meer tussen hemel en aarde’ tot romantiek. Dit is een heerlijke feelgood-roman die zich in de bergen van Noorwegen afspeelt. Er zit net als bij haar andere boeken een boodschap in haar verhaal: waar draait het echt om in het leven? Katia heeft die boodschap nog niet begrepen als het verhaal begint en als ze in de bergen van Noorwegen terecht komt verzet ze zich dan ook hevig. Ze ontmoet er Andor en zonder dat hij het beseft houdt hij haar spiegeltjes voor. Langzaam zie je Katia veranderen. Eerst respecteert ze Andor niet voor wie hij is, maar eigenlijk houdt ze hem daarmee ook een spiegeltje voor. Ik heb genoten van de sfeeromschrijvingen, de eerlijke gedachten van Katia, van de geiten, de kaas (die ik als karamel-liefhebber wel eens zou willen proeven), de muziek… Aanrader!

*****

Marjon.

6 gedachten over “Een man naar mijn hart”

   1. Het is zo leuk om te lezen dat je De kleur van liefde het mooiste vindt. Het was voor mij een uitstapje naar een ander genre en het is altijd afwachten wat de lezers ervan vinden.
    Ik ben er inmiddels achter gekomen dat lezers het verhaal van De kleur van liefde juist wel of niet mooi vinden en dat vind ik best wel interessant om te weten. Anders dan bij mijn andere boeken. Daar zat meestal ook nog wel iets tussenin wat meningen betreft.
    Deze schrijfster is in ieder geval druk aan het nadenken over een nieuw boek met een paranormaal tintje, al is ze nu een ander verhaal aan het schrijven. Misschien laten liggen waarmee ze bezig is en een nieuwe start maken met het andere idee? 😉
    En natuurlijk nog bedankt voor de prachtige recensie voor een Man naar mijn hart! 🙂

    1. Ik denk dat je iets met het paranormale moet hebben om het te waarderen? Ik vergelijk het nog altijd met De Vuurtoren van Connemara van Santa Montefiore, waar ook een paranormaal tintje in zit. En dat is ‘toevallig’ ook mijn favoriete boek van Santa. Maar ik ben ook jouw schrijfstijl gaan waarderen, de boodschap die jij in elk verhaal stopt. Het is altijd net een beetje meer. Dus ik denk dat ik voor elk volgend boek van jouw hand ook val. En het is toch bijzonder als je talent zo groot is dat je er alle kanten mee op kan 😁

     Heb jij trouwens mijn Hebban top 25 gezien? Staat ook een boek van jou in.

     //www.hebban.nl/!/marjon-van-uitgelezen/mijn25mooisteboeken

     Groetjes, Marjon.

     1. Heel erg bedankt voor het mooie compliment!

      Ik heb nu natuurlijk meteen naar de top 25 gekeken. Wat staat De kleur van liefde op een mooie plek tussen al die bekende schrijvers. Geweldig!

     2. Hahahaha, maar jij bent ook een bekende schrijver (schrijfster)! Je hebt nota bene al 10 boeken uitgebracht! Dat is meer dan sommige anderen in mijn lijst. Leuk dat je bent gaan kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.