Een nieuw leven in Ierland

 

Auteur: Margareth Hol
Uitgever: Uitgeverij Vandorp Educatief
Jaar: 2008
Bladzijden: 138

Over het boek:
Na meer dan twintig jaar in het onderwijs, snakken Margareth Hol en haar man Harry naar iets anders. Een minder gejaagd bestaan, niet meer bepaald door problemen op het werk. Dichter bij de natuur. Back to basics.
Na enig zoeken vinden ze het land waar ze een nieuw bestaan willen opbouwen: Ierland.
De woning in Nederland wordt ingeruild voor een prachtig huis op het Ierse platteland en een periode van gewenning en inburgering begint. Margareth Hol vertelt in dit boek op pakkende wijze over het hele proces van emigreren. Ze laat u kennismaken met haar nieuwe woonomgeving, het dorp, de streek en de bewoners ervan.
Een boek voor liefhebbers van het zowel betoverende als ruige Ierland en voor hen die zelf met de gedachte lopen om het leven om te gooien.

Mening Marjon (1-5-2011):
Wat een geweldig boek! Ik kon het niet meer wegleggen en las het zo binnen een dag uit. De verteltechniek is prettig, luchtig en direct. De hoofdstukken worden afgewisseld met informatie over Ierland (zoals geschiedenis), verhalen over hoe de emigratie van Harry en Margareth (Hol) tot stand kwam en hoe het verder ging en met emails aan familie en vrienden in Nederland. Ik heb echt genoten. Je waant je ook even in Ierland, zo levendig wordt het beschreven. Aanrader!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.