Een tweede kans

 

Auteur: Harriet Evans
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf/Unieboek
Jaar: 2012
Bladzijden: 464

Over het boek:
Eleanor Bee is redacteur bij een uitgeverij waar vooral romantische boeken worden gepubliceerd. Maar ook al zit ze dag in, dag uit tussen de romantische verhalen, diep in haar hart gelooft ze niet in ware liefde. Daar komt verandering in als haar dromerige baas Rory opbiecht dat hij van haar houdt. Maar als Rory iets doet wat Eleanor hem niet kan vergeven, eindigt hun romance abrupt. Eleanor wordt cynischer dan ooit en besluit dat ze verder moet met haar leven. En waar kun je dat nu beter doen dan in de meest bruisende stad ter wereld, New York? Ze regelt een nieuwe woning, een nieuwe baan en een nieuwe look, en voor ze het weet is ze veranderd in een mooiere en succesvollere versie van zichzelf. Dan vindt ze een uitnodiging voor de bruiloft van Rory op haar deurmat. Eleanor gaat terug naar Londen, niet wetend hoeveel ze nog voor Rory zal voelen of hoeveel moois haar oude leven haar misschien nog te bieden heeft.

Mening Marjon (3-7-2012):
Hoewel ik het boek wel uitlas (dat zegt genoeg) vond ik het hier en daar wat langdradig en bij sommige stukken vroeg ik me af waar het verhaal naar toe ging.
Vergeleken haar vorige boeken vond ik het wat minder sprankelen. Wel is het zo dat Harriet Evans de personages altijd heel menselijk en ‘eerlijk’ weet neer te zetten, dat maakt haar verhalen echter. De boeken van deze schrijfster blijven een aanrader, maar deze vond ik toch wat minder.

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.