Een veld vol klaprozen

Auteur: Deborah Carr
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 366

Over het boek:
Twee eeuwen. Twee liefdes. Een verborgen geschiedenis.
De jonge verpleegster Gemma worstelt met trauma’s die ze door haar baan in de zorg heeft opgelopen. Om hieraan te ontsnappen besluit ze te helpen met de renovatie van een vervallen boerderij in Doullens, een klein stadje in de buurt van de Somme, Frankrijk.
Op een van de eerste dagen vindt Gemma in een dichtgetimmerde kast een blik, omwikkeld in oude kranten. Het blik bevat een schat aan geheime brieven, die vertellen over het liefdesverdriet van de jonge verpleegster Alice Le Breton, vrijwilliger bij een meldpunt voor oorlogsslachtoffers vlak bij de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog.
Zowel in het heden als tijdens de gruwelijke oorlogsjaren vinden beide vrouwen de kracht en moed om zich zelfs in de moeilijkste tijden staande te houden. Uiteindelijk zijn het de woorden en de onvoorwaardelijke liefde van Alice voor haar minnaar aan het front die Gemma weer kracht geven en haar laten inzien wat het ware leven betekent.

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal over liefde tijdens de Eerste Wereldoorlog en liefde nu, twee verhaallijnen die naar elkaar toelopen. In het nu lezen we over Gemma, die een traumatische ervaring achter de rug heeft en probeert weer op te krabbelen. Ze beheert het opknappen van een geĂ«rfd huis van haar vader en ontmoet daar de aantrekkelijke aannemer. En we lezen over Alice die als vrijwillige verpleeghulp werkt in een veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Alle normen en waarden wijken af van het nu en dat is waar ze tegenaan loopt. Ze probeert haar moeder te ontlopen en kiest voor zichzelf. Maar wat levert haar dat op…?

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.