Een vreemdeling in Cornwall

eenvreemdelingincornwall

Auteur: Liz Fenwick
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 320
Jaar: 2015

Over het boek:
Als de bejaarde Jaunty, die een teruggetrokken bestaan leidt, te zwak wordt om voor zichzelf te zorgen, trekt haar kleindochter Gabriela bij haar in. Samen wonen ze in Jaunty’s afgelegen huis aan Frenchman’s Creek. Ooit was de oudere vrouw een bekend kunstenares. Nu, aan het einde van haar leven, vindt ze geen rust; ze wordt achtervolgd door herinneringen, vooral aan het vergaan van het schip de Lancasteria in de oorlog. Op een stormachtige dag klopt er een knappe vreemdeling bij hen aan. Deze Finn heeft een schilderij van een zeilboot geĂ«rfd. De zoektocht naar de oorsprong ervan heeft hem naar dit prachtige binnenwater in Cornwall geleid. Gabriela en Jaunty kunnen hem verder helpen, maar daarbij komt er een opmerkelijk verhaal over liefde en misleiding aan het licht


Mening Natasja:
Doordat de verhalen van Jaunty soms van het heden naar verleden gingen in een brief vorm, was het soms wat rommelig en je moest goed lezen over welke tijd dat het ging.

En toch heb ik genoten van dit boek, het zit vol leugens, en niemand schijnt te zijn wie je denkt dat ze zijn. Het is een heel gepuzzel maar je leeft mee om alles wat er in het verleden is gebeurd.

Ik vind dat Jaunty als persoon geweldig neer gezet wordt, een tof mens in mijn ogen, maar dat heb ik vaak in boeken waar oudere mensen een grote rol in spelen. De geheimzinnige vreemdeling is ook iemand die je in je hart sluit. Ook Gabriella heeft een verleden en is zij wel wie ze denkt dat ze is. Kortom een boek dat je als lezer mee ontrafelt tijdens het lezen.

****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.