Er hangt iets in de lucht

erhangtiets

Auteur: Sasha Wagstaff
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 448

Korte omschrijving:
Toen Cat Hayes in een opwelling trouwde met een knappe, berooide ober in St Tropez, kon ze niet vermoeden dat ze enkele weken later weduwe zou worden. En wat ze al helemaal niet wist, is dat wijlen haar echtgenoot in werkelijkheid Oliver Ducasse heette en erfgenaam was van het beroemde Ducasse-parfumimperium…    Cat wordt uitgenodigd op het chique landgoed van de familie Ducasse, waar ze hen in ontredderde toestand aantreft. Sommige familieleden ontvangen haar met onverholen vijandigheid en wantrouwen; vooral Olivers neef Xavier, zelf een eersteklas playboy, behandelt haar als een ordinaire golddigger. Wat moet ze doen? Zo hard wegrennen als haar hoge hakken haar kunnen dragen? Of is zij juist de vrouw op wie deze verwarde, rouwende familie eigenlijk zat te wachten?

Mening:
Wat een ongelofelijk leuk boek. Geen diepgang, maar ook niet vreselijk oppervlakkig, het is precies in balans om er een leuk boek van te maken. De scĂšnes van de hoofdrolspelers wisselen elkaar doorlopend af, zonder dat het verhaal vaart verliest of dat het verwarrend is. Je hebt het idee dat je naar een hele goede soap zit te kijken. Aanrader!

De titel vind ik een afknapper. De Engelse titel is Heaven Scent en dat vind ik heel mooi.

*****

Marjon.

 

4 gedachten over “Er hangt iets in de lucht”

 1. Ik heb dit boek ook pas uitgelezen en inderdaad een leuk boek! En die titel… tsjaa, ik vind die Engelse titels wel vaker ‘raar’ vertaald naar ‘t Nederlands 😉

  1. Ja, die Engelse titel is wel erg mooi, die woordspeling kun je dan in het Nederlands niet maken. Maar dit vond ik zo simpel. Daarom begon ik er steeds niet in, maar toen ik van jou hoorde dat het een leuk boek was ben ik het eindelijk gaan lezen. 🙂

 2. Hoi Marjon,
  Wat een weer buiten. Vanmorgen vroeg was ik weg geweest. Wat een storm. Het word hier heel erg. Dan met regen ook erbij. Erg voor de sint en piet.
  Ik wens jou fijne sinterklaas avond.
  Liefs Jacqueline & Ferry.

  1. HiHi Ferry & Jacqueline,

   Ja, het was heftig gisteren (en nu ook nog tijdens de buien). Ik hoop dat iedereen toch een fijne Sinterklaasavond had. Wij vierden het niet. Jullie wel?

   Liefs, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.