Familie sonate

Schrijver: Amanda Brookfield
Uitgeverij: Unieboek
Jaar: 2004
Aantal blz.: 527

Over het boek:
Kerst op Ashley House; een warme, veilige wereld van tradities en feestelijkheden. Drie generaties van de familie Harrison hebben zich in het landhuis verzameld om Kerstmis te vieren, zich onbewust van de dreiging dat dit jaar de keiharde realiteit zijn kop om de deur zal steken…..
Want tegen de grilligheid van het leven kunnen Pamela en John noch zichzelf, noch hun volwassen kinderen beschermen, hoe graag ze dat ook zouden willen.

Mening Marjon (26 mei 2010):
Eindelijk kon ik dit boek lezen – geleend uit de bibliotheek. Officieel zou je eerst dit boek moeten lezen en daarna pas Familiebanden, wat ik een jaar terug al las. De boeken zijn echter ook heel goed los van elkaar te lezen.

Net als Familiebanden is Familiesonate een fantastisch boek. Een kijkje in het leven van een Britse hechte familie, waarvan de gezinsleden allemaal een eigen leven hebben met bijna allemaal ook weer kinderen, maar die graag bij elkaar komen in het ouderlijk huis; Ashley House. Je leeft een jaar lang mee, onderverdeeld in 12 hoofdstukken, elke maand een. En je hebt het gevoel dat dit best allemaal echt gebeurd kan zijn, dat iemand jou vertelt over een bestaande familie. Dat is de kracht van de boeken van Amanda Brookfield. Ze spaart haar hoofdrolspelers niet. Ze geeft ze een zeer menselijk karakter en een zeer realistisch leven. Je leest over onzekerheid, angsten, moeder zijn, relaties, overspel, verlies en verdriet. Fantastisch boek. Dit was het 3e boek dat ik van Amanda Brookfield las en ik kan met recht zeggen dat ik een fan van haar boeken ben. 🙂

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.