Geestverwanten

Auteur: Susie Moloney
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2003
Bladzijden: 464

Over het boek:
Op het eerste gezicht lijkt Belisle Street 362 een leuk huis voor een aardige prijs. Toch lukt het makelaarster Glenn Darnley maar niet het te verkopen. Bij de bezichtiging gaat er van alles mis. Kinderen zien vreemde mannen of verdwijnen plotseling. Een leuk jong stel neemt het, maar gaandeweg slaat hun enthousiasme om in vrees. Wie bezoekt elke nacht hun huis? Waarom horen ze steeds muziek? En wat is er met de badkamer aan de hand? Ze gaan er halsoverkop vandoor.
Na hun vertrek verkoopt Glenn het huis aan een gescheiden vrouw met een jonge zoon. Daarna aan een schrijver met een drankprobleem. Geen van de nieuwe bewoners houdt het lang uit tussen de vier muren waar vreemde dingen gebeuren. Deuren die niet opengaan, vreemde vlekken op de muur, slepende geluiden op zoldervloer en lichten die spontaan aanspringen…
Wil het huis dat ze weggaan… of dat ze voor altijd blijven?
EĂ©n ding is duidelijk: om van dit huis een thuis te maken moet de eigenaar wel heel bijzonder zijn’

Mening Marjon (12 oktober 2007):
Wat een apart onwerkelijk boek met tegelijk hele normale, zeer menselijke mensen in zeer menselijke en misschien herkenbare situaties. Ik las ergens dat dit boek kan worden vergeleken met de boeken van Stephen King. Misschien moet ik me daar ook maar eens aan wagen – ik ken alleen The Green Mile. Ik vond het boek af en toe beklemmend, vooral toen ik het ‘s avonds las en het om me heen donker was, haha. Maar het houdt de aandacht vast, je moet verder lezen en je moet weten hoe het afloopt. Een zalig boek om eens tussendoor te lezen! En binnenkort ga ik haar andere boek De Regenmaker vast eens herlezen!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.