Geheimzinnige zaken in Lenten (De Kameleon 70)

 

Auteur: M. de Roos
Uitgever: Kluitman
Jaar: 2017
Bladzijden: 160

Over het boek:
Geheimzinnige zaken in Lenten is het vierde deel in de nieuwe Kameleon-serie, geschreven door M. de Roos. De vorige delen werden zeer succesvol ontvangen, en lang niet alleen door de oude Kameleon-fans. De nieuwe verhalen over de bekendste tweeling van Nederland zijn helemaal van deze tijd en jonge lezers genieten volop van de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer.
In dit vierde deel stelt meneer Kir zijn camping beschikbaar voor een aantal vluchtelingen. Hielke en Sietse helpen met de ontvangst, maar de vluchtelingen worden niet door iedereen even hartelijk ontvangen. De situatie verergert wanneer er plotseling heel veel mensen ziek worden. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Lukt het de tweeling om dit mysterie op te lossen?

Mening Marjon:
Zover ik weer had ik nog nooit een Kameleon gelezen maar er staat een gratis exemplaar in de Vakantiebieb (juli red.) en daar heb ik dan mijn eerste gelezen. En dat is de laatste van de serie, niet meer geschreven door de oorspronkelijke auteur Hotze de Roos (Hotze de Roos overleed in 1991) maar door M. de Roos wat een pseudoniem is van Maarten Veldhuis. Het boek is echt van deze tijd: mobieltjes, vluchtelingen en vloggen komen voorbij. Het leest geweldig weg en het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de hele serie. Eens kijken of ik die kan verzamelen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.