Geruisloos

Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Jaar: 2017
Bladzijden: 288

Over het boek:
Gevaar schuilt soms in √©√©n ogenblik van onoplettendheid. In Geruisloos is de succesvolle journaliste Stefanie getrouwd met sleepbootkapitein Paul. Hun dochter Nina is zes. Omdat de spanningen in hun huwelijk flink zijn opgelopen, gaan ze op vakantie naar Zeeland. Twee weken tijd voor elkaar in een huisje aan het strand moet hun relatie nieuw leven inblazen. Beiden weten ze dat dit de laatste kans is om hun relatie te redden. Stefanie raakt in de ban van haar ex-vriend Timo die in een naburig huisje met zijn merkwaardige, onsamenhangende vrouw Marlen op vakantie is. De gevoelens die ze plotseling weer voor Timo voelt, verwarren haar en brengen haar in een lastige positie ten opzichte van haar man. Dit zet haar relatie nog meer op scherp en opent tegelijkertijd haar ogen voor een nieuwe toekomst, zonder Paul, die steeds meer als een blok aan haar been begint te voelen… Wat begint als een ontspannen vakantie, eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt.

Mening Clasien:
Ja alweer: Ellen de Vriend flikt het hem weer. Een heerlijk boek voor in de vakantie. Je waant jezelf op vakantie aan het strand als je dit verhaal leest. Je leeft mee met de beslommeringen van Paul, Stefanie en hun dochtertje Nina. Wanneer Timo op het toneel verschijnt verandert het verhaal. Je voelt een seksueel spanningsveld. Het einde maakt het verhaal echt af met een spannend plot.

Heerlijke personages: Nina, een peuter van zes met haar eigen willetje, Paul, stil en Stefanie juist het tegenovergestelde.

Het verhaal wordt afgewisseld met een cursief gedrukt gedeelte dat telkens weer terugkomt. Wie is dat meisje?
Een aanrader voor in de vakantiekoffer, balkon of tuin.

****

Mening Marjon:
Het boek wordt niet echt spannend of beklemmend, maar het verhaal is boeiend en zit goed in elkaar. Je legt het boek niet meer makkelijk weg en je vraagt je doorlopend af waar het naar toe gaat. Sommige zaken worden niet afgerond (ouders van Paul), maar je kan zelf met enige fantasie wel een conclusie trekken. Al met al een heerlijk boek voor tussendoor. Ik ga meer van deze auteur lezen!

****

Clasien en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.