Gewoon Mies

Auteur: Mies Bouwman
Uitgever: Gottmer
Jaar: 2017
Bladzijden: 174

Over het boek:
‘Ik ben gewoon Mies Bouwman van de televisie die bekend is bij de mensen.’

Zo kent u Mies waarschijnlijk het best: van de televisie. Maar wist u dat ze ook een scherpe pen heeft? Jarenlang schreef ze een populaire column in tijdschrift Margriet, waarin ze haar vele trouwe lezers een kijkje in haar wereld gaf – achter de schermen bij de televisie Ă©n thuis bij haar gezin.

In deze bundel zijn de vijftig grappigste, verrassendste en ontroerendste columns samengebracht. Met veel humor beschrijft Mies alledaagse situaties die dankzij haar bekendheid nĂ©t even minder alledaags worden. De stukjes zijn even fris, nuchter en innemend als de schrijfster zelf. Ook als ze gaan over serieuzere en nog altijd actuele onderwerpen als inburgering en de toestroom van vluchtelingen. Want al staat de wereld op z’n kop, Mies blijft gewoon Mies.

Mening Marjon:
Heerlijk om al die oude columns achter elkaar te lezen. Ik vind Mies Bouwman altijd leuk overkomen op tv en ze zet dezelfde toon in haar columns. Lekker nuchter, zonder poeha en in die zin klopt de titel van haar boek wel. Maar ik vind dat ze met haar uitstraling toch wel een hele bijzondere Mies is. Mijn eerst 5 sterren-boek in tijden. Aanrader!

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.