Glansrol

Schrijver: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2011
Aantal blz: 351

Over het boek:
Irma haat leugens en Irma omarmt leugens. Ze zoekt waarheid en ze ontloopt waarheid. En iedere keer als ze dreigt te verdwalen in het doolhof van haar eigen gedachten, onderneemt ze acties die ze zorgvuldig verborgen houdt.
Irma heeft haar leven onder controle, totdat een stem uit het verleden haar lastig begint te vallen. Ze probeert deze te ontwijken, maar de geschiedenis haalt haar in en toont haar het verschil tussen leugen en waarheid.

Mening Marjon (2 november 2011):
Van het begin af aan vond ik het een enigszins verwarrend verhaal. Het schiet van de ene herinnering in de ander, er lopen vier verhaallijnen door elkaar en binnen die verhaallijnen komen meerdere personen voor. Al met al voelt het een beetje onwaarschijnlijk ook. Ook het einde vind ik erg verwarrend, onduidelijk en ik miste de climax. Wat wel weer pleit voor Loes den Hollander is haar ongelofelijke goede verteltechniek, de beklemmende sfeer die ze altijd weer weet te creëren. Ze schrijft uniek, ze blijft een van mijn favorieten. Jammer van dit boek, maar ik kijk toch alvast naar haar volgende boek uit!

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.