Godin van nature – Partholontrilogie deel 3

godinvannature

Auteur: P.C. Cast
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2014
Bladzijden: 414

Samenvatting:
Zij, de incarnatie van een godin? No way! Morrigan mag dan altijd hebben geweten dat ze anders was dan haar oppervlakkige vriendinnen – zeg nu zelf, echt normaal is het niet als je stemmen hoort, vlammen uit je handen kunt laten komen en met bomen kunt praten – maar zoiets bizars heeft ze nog nooit gehoord. En dat wil wat zeggen, na alle absurde verhalen die haar grootouders haar hebben verteld over Partholon, de mythische wereld van haar moeder, Rhiannon.
Toch blijkt er geen woord van gelogen, wanneer Morrigan zich na een ijzingwekkende ervaring ineens in diezelfde parallelle wereld bevindt. In deze wereld zijn haar krachten als uitverkorene van de godin groter dan ze ooit voor mogelijk heeft gehouden, en blijkt er ook nog eens een beestachtig aantrekkelijke, eh… centaur naar haar gunsten te dingen.
Maar helemaal zonder twijfel is Morrigan niet. Want wie zegt haar dat de stem die ze steeds in haar hoofd hoort die van haar godin is, en niet van de duistere god Pryderi? Ze was er immers al vroeg voor gewaarschuwd dat hij haar in zijn macht wilde hebben. Als dat zo is, lukt het haar dan wél de verleiding van het kwaad te weerstaan en te kiezen voor het goede? Zelfs als dat betekent dat ze alles wat haar lief is zal verliezen?

Mening:
Wat een heerlijke serie is dit toch, zo als ik tijdens het lezen denk je: jeetje hetis toch te gek wat een klets allemaal, en ondertussen geniet ik ervan als een volwassene in een sprookje, iets wat je normaal alleen in fantasie films ziet. Toen ik de cover las dacht ik wat verwarrend allemaal, ik miste een paar namen uit de vorige delen zoals Shannon en Rhianna maar terwijl ik in het eerste hoofdstuk zat was ik meteen al helemaal weer bij. Hoe een fantasieverhaal je helemaal kan mee sleuren alsof je zelf bij bent,dat heeft deze serie zeker voor elkaar gekregen bij mij. Ik hoop dat het volgende deel snel vertaald wordt in het Nederlands.

*****

Natasja.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.