Goede dochter

Auteur: Karin Slaughter
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2017
Bladzijden: 512

Over het boek:
Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Mening Marjon:
Wat kan Karin Slaughter toch schrijven. Ook met dit boek bewijst ze het weer. Vanaf de eerste bladzijde zit je er in en als je een tijd geen thriller las, moet je even wennen aan de gruwelijkheden die voorbij komen. Het boek kent eigenlijk twee verhalen: dat wat er in de jeugd van de zusjes Charlotte (Charlie) en Samantha (Sam) is gebeurd en waar Charlie als volwassene ongewild bij betrokken wordt. Maar dat maakt veel los bij Charlie en het maakt ook dat zij, haar zus en haar vader erbij betrokken worden. Wat is er toen echt gebeurd? En wat is er op school gebeurd? Is Kelly wel schuldig? Eerst lijken er steeds meer vragen te komen maar uiteindelijk worden de antwoorden gevonden. Spannend, meeslepend, heerlijk geschreven. Wat een aanrader weer.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever (wat een voorrecht!), waarvoor mijn hartelijke dank!

Meer weten over Karin Slaughter? KLIK

Marjon.

6 gedachten aan “Goede dochter”

  1. Ben benieuwd. Tot mijn schande moet ik bekennen nog nooit wat van haar gelezen te hebben. Reden geen idee, misschien gewoon teveel leesvoer.

    1. Ik vind haar serie ook steengoed. Je weet dat ik niet meer zo’n thriller-lezer ben, maar hoe gruwelijk haar boeken soms ook zijn: voor Karin Slaughter sta ik altijd open. Zij heeft een schrijfstijl die er bij mij lekker ingaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.