Grenzeloos

Schrijver: Kim Moelands
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2012
Aantal blz: 336

Over het boek:
‘Ik ben letterlijk op sterven na dood. Ik kan niet ademen. Als een pop lig ik in een ziekenhuisbed. Slangen in mijn lijf. Wachtend. Op dat verlossende bericht. Dat er donorlongen voor me zijn die me een tweede kans op leven geven.’

Ze geloofde er niet in, maar vier jaar na het overlijden van haar geliefde Ron vindt Kim een nieuwe liefde. Jan weet haar zo diep te raken dat ze alsnog besluit het onzekere traject voor een dubbele longtransplantatie in te gaan. Haar enige kans in het gevecht tegen de dodelijke taaislijmziekte. Haar gezondheid holt achteruit terwijl haar wil om te leven groeit. Lopen gaat nauwelijks meer, zonder zuurstofslang kan ze niet leven en ze krijgt de ene klaplong na de andere. En altijd is daar Jan, die Kim omringt met zijn liefde, optimisme en oplettendheid. Hij is tijdens de langdurige ziekenhuisopnames dag en nacht bij haar en gaat de strijd aan met ego’s en miscommunicatie. Uiteindelijk komt Kim op de ‘internationale hoog urgentielijst’ en zijn er net op tijd donorlongen. Maar hoe ziet het leven er na een transplantatie uit?

Na haar autobiografsche bestseller Ademloos schrijft Kim Moelands met Grenzeloos opnieuw een aangrijpend boek, een prachtige ode aan het leven en de liefde, waarin humor, angst en spanning elkaar afwisselen.

Mening Marjon (2 februari 2012):
Bijna 3 jaar geleden schreef ik dit over haar eerste boek:

Nog nooit heb ik een boek als dit gelezen. Dit is zĂł puur, zĂł direct, zĂł echt, zĂł hartverscheurend. Dit boek voel je in je ziel, gaat diep. En behalve tranen, is er ook ruimte voor humor. Niet alleen haar schrijfstijl is geweldig, maar ook haar humor, haar kracht, haar liefde. Wat een ongelofelijk mooi boek.

En dat zou ik nu ook over het vervolg kunnen zeggen. Gehuild heb ik als ze vertelde hoe benauwd ze het had, hoe alles tegenzat, hoe ze zich vastklampte aan het leven en aan liefde – de liefde voor Jan, voor hond Balou, voor haar ouders, zus, vrienden en vriendinnen. Samen met haar dierbaren hield ze vol en wat moet dat een ongelofelijk moment geweest zijn toen ze te horen kreeg dat er donorlongen waren! Ik kon het boek niet meer wegleggen, las veel te lang door gisteravond. Wat mij betreft krijgt het 10 sterren, maar we gaan maar tot 5 hier 😉

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.