Half face

Auteur: Mara Li
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Jaar: 2019
Bladzijden: 250

Over het boek:
Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face.
Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken.
Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?

Mening Clasien:
“Half face”, een aparte titel totdat je het verhaal leest en meteen duidelijk wordt wat Mara Li met deze titel bedoelt.
Twee gezichten in meerdere opzichten. Een personage met een gezicht half zwart getatoeëerd. Een karakter van een “zwarte ziel” die verlossing zoekt voor zijn kwaad.

Juliette, de hoofdpersonage, raakt betrokken bij een ontvoering. Zij komt terecht in Mongolië in een trektocht op zoek naar een sjamaan die verlossing moet brengen aan haar ontvoerder Half face. Tijdens deze zoektocht voelt Juliette tegenstrijdige gevoelens, angst en woede, maar daarnaast ook enig begrip.
Tijdens het lezen kreeg ik ook een andere kijk op het karakter van de ontvoerder.

Een goed verhaal met spanning, maar ook een achterliggende theorie. De neergezette karakters zijn goed uitgewerkt. Leest lekker weg.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.