Harry Potter en Het Vervloekte Kind (Harry Potter 8)

harrypotterenhetvervloektekind

Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Jaar: 2016

Over het boek:
Het achtste verhaal. Negentien jaar later.
Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk heeft plaatsgevonden in West End in Londen op 30 juli 2016.

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Mening Marjon:
Wat een ongelofelijk goed verhaal. Net zoals de 7 ‘echte’ boeken die er al zijn, zit het verhaal zo goed in elkaar, dat je je blijft verbazen. In dit boek wordt vooral met tijd gespeeld en dat is bijzonder goed gedaan. Door het spelen met tijd komen er oude bekende langs en dat geeft het verhaal nog wat extra’s. M√°√°r… het is geen boek. Het is een script voor een toneelstuk. En zo staat het dan ook op papier. Het mooie daarvan is misschien dat je je eigen verbeeldingskracht goed kan gebruiken, maar het haalt het natuurlijk niet bij een echt boek. Wat jammer, wat een teleurstelling. Ik kan alleen maar hopen dat dit verhaal alsnog een echt boek gaat worden. Het zou zoveel toegevoegde waarde hebben.

****

Marjon.

Voorgaande delen:

Steenderwijzen HPendegeheimekamer degevangenevanazkaban harrypotterendevuurbeker harrypotterendeordevandefeniks harrypooter-ende-halfbloedprins harrypotterendereliekenvandedood

2 gedachten over “Harry Potter en Het Vervloekte Kind (Harry Potter 8)”

    1. Ik heb het toch maar aangeschaft (digitaal). Ik hoop dat ze het ooit nog als een ‘gewoon’ boek gaan uitgeven. Het verhaal is toch de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.