Harten in galop (Painted Pony Creek 1)

Auteur: Linda Lael Miller
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 384
.
Over het boek:Cord Hollister is een cowboy in hart en nieren. Hij kan zich geen beter en rustiger leven voorstellen dan dat op de ranch, onder de uitgestrekte hemel van Montana. Wanneer er een meisje in Painted Pony Creek arriveert met een schokkende mededeling, wordt zijn geordende bestaan flink overhoopgehaald. Ze lijkt sprekend op Reba, de vrouw die ooit zijn hart brak. En dan staat Shallie Fletcher, de vrouw wier hart hijzelf ooit brak, ook ineens weer voor zijn neus…

Op de middelbare school was Shallie Fletcher stapelverliefd op Cord, maar hij had alleen oog voor haar beste vriendin, Reba. Nu ze terug is in Painted Pony Creek om een cursus paardentraining bij Cord te gaan volgen, is ze dan ook vastbesloten hem op een afstand te houden. Dat kon alleen nog weleens lastig worden, want het is overduidelijk dat hij haar na al die jaren ineens wél ziet staan!

.
Mening Marjon:
Met stijgende verbazing heb ik dit boek gelezen. Ik heb al meer boeken van haar gelezen en dat waren gewoon goede boeken, feelgood met een stukje diepgang, las prettig weg. Dit mag misschien feelgood heten en daar houdt het mee op. Dialogen worden doorlopend vervangen door er over te vertellen: En toen dit en toen zei hij dat en toen gingen ze, enzovoort enzovoort. Het zet enorm de rem op een toch wel goed verhaal. Emoties en karakters worden niet uitgewerkt, alles blijft aan de oppervlakte hangen en sfeerbeschrijvingen zijn er ook niet. Ik heb het met hangen en wurgen uitgelezen en misschien waag ik me nog aan deel 2 – als dat er is – maar er zijn heel wat betere boeken dan dit.
.
**
.
Marjon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.