Het allerlekkerste comfort food

comfortfood

Auteur: Janneke Vreugdenhil
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Jaar: 2015
Bladzijden: 176

Over het boek:
Verfrissende heruitgave van boek vol recepten voor instant geluk Janneke Vreugdenhil schrijft met veel bevlogenheid en humor over eten en geeft haar artikelen en boeken altijd die persoonlijke ‘Janneke touch’: een nuchtere kijk op koken en eten in combinatie met een uitstekend gevoel voor smaak en een originele twist aan elk gerecht. Het allerlekkerste comfort food – een hernieuwde uitgave van het eerder verschenen Comfort food – is Janneke ten voeten uit. Van de uiensoep met cognac en kaastoast tot haar favoriete chocolademousse, het is allemaal even lekker en maakbaar. Eten om gelukkig van te worden.

Recensie Marjon:
Eten om gelukkig van te worden… Dat kan iedereen wel zeggen. Maar toen ik alleen al het boek in handen had, werd ik daar heel blij van. Want het ziet er zeer aantrekkelijk uit, is handzaam, bladert heel prettig door en het staat vol met makkelijk te bereiden recepten. Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: Slow Start, Chocoholica, Retro, Soeptherapie, Troosteten, Ovenwarmte, Zoet en Voor Jezelf. Elk hoofdstuk bevat wel iets voor iedereen. De recepten zijn uniek, maar niet ingewikkeld en er zijn niet te veel of te lastige ingrediënten voor nodig. Uiteraard is het boek uitgebreid voorzien van foto’s die je inspireren. Ik maakte een aantal gerechten uit het boek die heel simpel waren, maar een verrassend lekker effect hadden. Twee ervan zijn Pasta Al Forno (uit het hoofdstuk Ovenwarmte) en Mijn Chocolademousse uit Chocoholica. De Pasta Al Forno heb ik nu al meerdere keren gemaakt, dat is echt zo’n recept dat makkelijk vooraf te maken is en waar je wel of geen vlees aan kan toevoegen.

Pastaalforno

Pasta al Forno

Chocolademousse-collage
Chocolade Mousse

Ik weet nu al dat ik dit kookboek er nog vaak bij ga pakken en er veel uit zal maken. Wat een fantastisch kookboek om erbij te hebben. Aanrader!

*****

Marjon.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.