Het bevrijde hart

 

Auteur: Marijke van Dijk
Uitgever: Scholten Uitgeverij BV
Jaar: 2018
Bladzijden: 320

Over het boek:
“Het bevrijde hart’ is een ontroerend verhaal over een weduwe die uit een narcistische relatie is ontsnapt en worstelt met haar zelfbeeld, liefde en vertrouwen.

Na de plotselinge dood van haar man staat Kirsten Beuvink alleen voor de opvoeding van haar drie kinderen. Niet alleen laat Erwin haar financieel berooid achter, ook mentaal zit ze er volledig doorheen. Voor de buitenwereld was haar man een engel, voor Kirsten en haar kinderen een demon. Kirsten doet er alles aan om het gezin draaiende te houden, maar ze belandt in een depressie. Daarnaast kampt ze met een groot geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Met behulp van een psycholoog krabbelt ze langzaam omhoog. Wanneer het dorp wordt opgeschrikt door een reeks brute zedendelicten, komt Kirsten noodgedwongen met haar kinderen bij de weduwe Lenie van Essen wonen. Alleen heeft ze nu te maken met de zoon, Marius van Essen. De man met wie ze ooit eens goed bevriend was. Durft ze zich voor hem open te stellen of is de deur naar liefde en vertrouwen voorgoed gesloten?
‘Het bevrijde hart’ is een ontroerend verhaal over een weduwe die uit een narcistische relatie is ontsnapt en worstelt met haar zelfbeeld, liefde en vertrouwen.

Mening Clasien:
Kirsten trouwt op jonge leeftijd met haar, wat zij denkt, grote liefde. Al gauw komt zij erachter dat Erwin twee kanten heeft, voor anderen een gentleman en voor haar een narcist.
Wanneer hier na vele jaren een eind aan komt en Kristen weer alleen is, is er nog weinig van haar zelfbeeld over. Marius, haar BFF, neemt haar onder zijn hoede, samen met zijn moeder.

Wanneer het tij lijkt te keren, volgen er zedendelicten waar ook Kristen en haar omgeving mee te maken krijgen. Wat volgt is een strijd, vol emoties.

“Te lang had ze in de schaduw van een narcist geleefd”
“Te lang had ze gehunkerd naar liefde of naar een teken van aandacht”
Te lang…….

Twee mensen, Marius en Kristen, die ondanks pijn en tegenslagen in hun leven van elkaar blijven houden.

Ik geef dit boek 4,5* omdat ik al snel doorhad wie er achter de zedendelicten zat. Dit doet echter niks af aan het verhaal.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.