Het droomhuis

hetdroomhuis

Auteur: Rachel Hore
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 400
Jaar: 2009/2016

Over her boek:
Voor Kate Hutchinson is de verhuizing van een saai rijtjeshuis naar het platteland van Suffolk een droom die uitkomt. De rust en ruimte van het buitenleven lokken Kate, haar man en hun twee kinderen weg van een chaotisch stadsleven. Haar baan zegt ze op, en het gezin trekt in bij Kates schoonmoeder – tot ze hun perfecte huis gevonden hebben. Maar alles blijkt veel moeilijker dan verwacht, en het hele plan dreigt in elkaar te storten. Hebben Kate en haar man de grootste fout van hun leven gemaakt? Dan, tijdens een wandeling, ziet Kate het huis van haar dromen: een prachtig, magisch huis, dat onverklaarbare herinneringen bij haar oproept. Er ontstaat een vriendschap tussen haar en Agnes, de eigenaresse van het huis. Als Kate de familiegeschiedenis van Agnes hoort, is ze verbijsterd over de gelijkenissen met die van haarzelf


Mening Natasja:
Kate kiest voor meer tijd met haar kinderen en haar man. Ze verhuizen naar Suffolk en gaan tijdelijk bij de moeder van Simon in wonen tot Kate haar droomhuis heeft gevonden.
Haar schoonmoeder is meer moeder voor haar dan haar eigen moeder ooit geweest is. Door het grote verlies van haar zus Nicola kan ze niet altijd op de steun van haar ouders rekenen, maar ze doet er alles aan om er voor haar kinderen altijd te zijn als dat nodig is.
Waar ze niet op gerekend heeft is dat haar hele leven zal veranderen, ze ontmoet de Agnes en ze wordt geconfronteerd met het verleden.

Dit verhaal maakt je maar weer eens duidelijk hoe verschillend we omgaan met verlies en verdriet.
Als Kate haar droomhuis in haar dromen ziet, weet ze dat ze geen ander huis nog mooi gaat vinden, maar het toeval wil dat ze op een manier in contact komt met Agnes, die haar verleden wil delen met Kate. Hierdoor krijg je mooie en treurige terugblikken naar het verleden van Agnes, en komen we achter het grote geheim wat Agnes haar hele leven al bezighoudt.
Je leeft mee met de levens van Kate en Agnes en blijft je afvragen welke keuze Kate gaat maken als haar leven op zijn kop word gezet.

****

Mening Marjon (23-7-2009):
Wat een zalig boek. In de stijl van Rosamunde Pilcher. Een roman van klasse. Met echte mensen, met herkenbaarheid, geen zoet gedoe, gewoon over het leven. Echt een boek om je helemaal in te verliezen. Voorin het boek staat de stamboom van Kate en die heb je in de loop van het verhaal wel nodig; er komen veel karakters in voor – zowel in het heden als het verleden en zonder stamboom zou er geen lijn meer te volgen zijn. Maar voor iedereen die van de boeken van Rosamunde Pilcher (en vooruit: ook van die van Santa Montefiore) houdt: een aanrader!

*****

Natasja en Marjon

6 gedachten over “Het droomhuis”

  1. Ik heb dit weekend het boek eindelijk uitgelezen en ik moet zeggen dat ik hier heel erg lang over heb gedaan. Ik was gewoon niet zo geboeid door het verhaal. In tegenstelling tot haar andere boeken kwam ik er bij dit boek gewoon niet in. Voor mij een wat teleurstellend boek van een schrijfster waarvan ik de andere boeken wel met veel plezier en aandacht heb gelezen.
    groetjes Ghita

    1. Dat komt misschien ook omdat je sindsdien zoveel andere boeken hebt gelezen en dan ga je ook anders naar boeken van eerder aankijken. Of had jij dit boek nog nooit gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.