Het energieke vrouwen voedingskompas

Auteur: Marjolein Dubbers
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar: 2016
Bladzijden: 288

Over het boek:
Een schat aan kennis en waardevolle tips, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

JE HORMONEN ZIJN DE BAAS
Hoewel onzichtbaar hebben hormonen invloed op alles in ons lichaam. Ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je vitaliteit en ook je humeur. Hormonen zijn de baas van je vethuishouding. Je hormonen bepalen of je cellulitis hebt of niet, hoe je haren, huid en nagels eruitzien en of je snel in de stress schiet of onder alle omstandigheden relaxed kunt blijven. Het zijn je hormonen die bepalen of jij ’s morgens met veel energie opstaat of dat je er een moord voor zou doen om nog een uurtje te kunnen blijven liggen. Ook eetbuien zijn geen gebrek aan wilskracht: het zijn je hormonen die je op pad sturen naar de koelkast!

Voeding heeft een grote invloed op de vrouwelÄłke hormoonhuishouding. Door je voeding aan te passen verander je je hormonen. Dit boek geeft daarvoor concrete handvatten. Als je begrijpt hoe hormonen werken krijg je de regie over je energie en gezondheid terug, zowel fysiek als mentaal.

Mening Marjon:
Wij vrouwen kennen het bijna allemaal: ‘last van je hormonen hebben’. Opvliegers, hoofdpijn, stemmingswisselingen, noem maar op. En daar kunnen we niets aan doen. Of toch wel? Ja dus! Marjolein Dubbers maakt in dit boek duidelijk dat we helemaal geen slachtoffers van onze hormonen zijn en dat we heel veel zelf in de hand kunnen houden. En dit alles met vooral voeding. Heel toegankelijk en op een leuke manier legt ze uit wat wel en niet goed voor je is en ze onderbouwt dit ook. En ze legt uit dat een diĂ«et volgen oorlog voeren met je lichaam is, dat als alles goed draait in je lichaam, je Ă©n zonder moeite op een gezond gewicht komt Ă©n je dan vanzelf meer gaat bewegen. Het boek is een echte eye-opener. Het is heel positief geschreven waardoor je je alleen al beter gaat voelen, je gaat ook meer begrijpen en liefdevoller over je eigen lichaam denken. De hoofdstukken worden afgewisseld met recepten en highlights. Aanrader voor iedere vrouw!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.