Het Farmhouse Cookbook (NL)

 

Auteur: Sarah Mayor
Uitgever: Good Cook BV
Jaar: 2014
Bladzijden: 224

Over het boek:
‘Het Farmhouse Cookbook’ neemt je mee naar de melkerij, het erf en de moestuin van het beroemde Yeo Valley, een familieboerderij in het Zuid-Engelse Somerset dat bekend staat om zijn biologische zuivelproducten. Maar deze boerderij is veel meer dan dat: het staat symbool voor een eerlijke en biologische manier van het land bewerken, groenten en fruit verbouwen en veehouden. En dat dit verrukkelijke gerechten oplevert, bewijst dit kookboek: met meer dan 100 heerlijke en praktische recepten is dit kookboek een absolute must voor liefhebbers van de eerlijke, landelijke keuken.
Van soep en paté tot ovenschotels, gebraden vlees, salades en hartige taarten, en van desserts tot brood, jam en chutneys: producten van de boerderij en het omliggende platteland worden op een vindingrijke manier gecombineerd in zalige, hartverwarmende seizoensgerechten voor het hele gezin.

Mening Marjon:
Hoewel ik zelf heel weinig vlees eet, is dit wel een boek waar ik verliefd op geworden ben. De landelijke keuken staat voor echte, pure, eerlijke en volle producten. Inmiddels is achterhaald dat vet niet gezond zou zijn: dat is het juist wel en ja, ook verzadigd vet. Eet producten zoals ze bedoeld zijn, maar kies – als het even kan – voor de biologische varianten of van dieren waarvan je weet hoe ze opgroei(d)en. Dit boek helpt je een behoorlijk eind op weg. Vlees (ja dat ook), zuivel, groente en fruit (direct uit de moestuin), eieren, alles is verwerkt in heerlijke recepten. Het boek is opgeleukt met prachtige foto’s, tekeningen en aantekeningen die er net de pen ingezet lijken te zijn. Het oogt leuk, aantrekkelijk en is heel overzichtelijk.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.