Het geheim van Fox River

 

Auteur: Emilie Richards
Uitgever: Harpercollins
Bladzijden: 451
Jaar: 2018/2006

Over het boek:
Een geslaagde echtgenoot, een prachtige dochter en succes als schilderes: Julia Warwick heeft alles. Tot ze na een val van een paard opeens haar gezichtsvermogen verliest. De artsen kunnen geen medische oorzaak voor haar blindheid vinden. Is er misschien iets wat ze niet wíl zien? Christian Carver heeft negen jaar in de gevangenis gezeten, veroordeeld voor een moord die hij niet heeft begaan. Bij zijn vrijlating is zijn verbittering over het feit dat Julia – ooit zijn grote liefde – twijfelde aan zijn onschuld en met een ander trouwde nog even groot. Wanneer hij terugkeert naar Ridge’s Race, kan een ontmoeting tussen Julia en hem niet uitblijven. Voor beiden roept deze confrontatie vele vragen op. Moet Julia aan Christian vertellen dat híj de vader is van haar dochtertje en waarom ze destijds voor een andere man koos? Wie pleegde de moord waarvan Christian werd beschuldigd? Maar vooral: kunnen ze elkaar ooit weer vertrouwen? Dit verhaal is eerder verschenen.

Mening Natasja:
Nog nooit had ik iets gelezen van deze auteur, maar na het lezen van dit verhaal wil ik meer lezen van Emilie Richards.
Als Julia na de val van haar paard ineens blind is, verandert dit haar hele perfecte leventje en zal ze de dingen anders moeten gaan zien.
Ook Maisy, haar moeder heeft een verhaal te vertellen en dat wordt prachtig tussendoor afgewisseld in het boek.
Het boek is makkelijk te leze, en heeft zelfs een vleugje spanning. Want ook al is Christian vrij, blijven er voor hem vele vragen openstaan die hij wil uitzoeken, met alle gevolgen van dien. Aanrader!

*****

Mening Marjon:
Dit is mijn eerste boek van deze auteur en het smaakt naar meer. Ik bleef lezen. Het boek kent twee verhalen: het verhaal van Julie die na een vak onverklaarbaar blind is en het verhaal van Christian die voordat zijn verhaal begint met Julie samen is. In het verleden ligt een groot raadsel wat vele levens beĂŻnvloedt en Christian is vastbesloten de antwoorden te vinden. Maisie, de moeder van Julie is bezig haar dochter een verhaal te vertellen wat misschien meer werkelijkheid bevat dan Julie denkt… ook die waarheid heeft grote gevolgen.

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.