Het hartige bakboek

 

Auteur: Rutger van den Broek
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Jaar: 2017
Bladzijden: 225

Over het boek:
‘Het meest geweldige van de boeken van Rutger is dat je zeker weet dat elk recept gewoon klopt en maakbaar is!’ – Janny van der Heijden, culinair publicist en jurylid van ‘Heel Holland Bakt’
Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. Het hartige bakboek bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, verdeeld over 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Van borrelhapjes tot flammkuchen, van hartige muffins tot pasteitjes en van gevulde broodjes tot een compleet hoofdgerecht.

Mening Marjon:
Ik kijk weinig tv en wist dus niet dat Rutger winnaar van de eerste Heel Holland Bakt is. Maar als je dit boek ziet, begrijp je dat wel 🙂 Wat een heerlijk boek! Ik sta graag in de keuken, maar ben helemaal niet gek op zoet. Dan is dit boek helemaal een aanrader! Het maakt ook dat je dit kan plannen voor de lunch, het diner en als hoofdgerecht. Salade erbij en je bent klaar.
Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken:

Basisingrediënten
Bakbenodigdheden
Begrippen en technieken
Basisrecepten
Klein maar fijn
Lekker voor tussendoor
Mandvol broodjes
Brood op de plank
Van plaat tot taart
Groots gebakken
Bijna helemaal zelf gebakken

De recepten zijn behalve niet te ingewikkeld, ook heel prettig en overzichtelijk omschreven, voorzien van foto’s (basisrecepten) van elke stap in het proces. Van bitterbal tot kaaskroketten, van speltbierbrood tot quiche en van pizza tot laagjesbrood. Tussen de recepten door staan ook zeer smakelijke foto’s: elk recept is ook als foto afgebeeld.

Achterin een receptenregister.

Aanrader voor iedereen die graag bakt en wel eens iets anders wil dan zoet gebak.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.