Het huis aan het plein

Auteur: Cathy Kelly
Uitgever: The House of Books
Bladzijden: 479
Jaar: 2011

Over het boek:
Eleanor verliet Ierland toen ze elf was. Na het overlijden van haar man keert ze terug naar Dublin, met haar moeders oude receptenboek in haar koffer. Er is nog één laatste opdracht die Eleanor moet vervullen. De beroemde jonge actrice Megan hoeft het succes niet na te jagen, dat komt vanzelf. Tot een liefdesschandaal een abrupt einde maakt aan haar carrière. Nu zoekt Megan wanhopig naar een plek waar ze zich kan verstoppen. Rae is een toegewijde echtgenote en een trouwe vriendin. In haar gezellige tearoom is iedereen welkom en het is er altijd druk. Een tragisch geheim uit Raes verleden blijft niet langer verborgen. Hoe kan zij haar man en zoon uitleggen welke keuzes ze in haar jonge jaren moest maken? De vrolijke Connie, onderwijzeres van beroep, loopt al tegen de veertig en heeft helaas nog nooit een man ontmoet die lijkt op de helden uit haar romans.

Mening Natasja:
Dit boek heb ik eigenlijk te lang laten liggen, want eenmaal weer een boek van Cathy Kelly voelde toch wel weer als een beetje thuiskomen, het vertrouwde gevoel wat deze schrijfster altijd weer weet te geven in haar verhalen.
Het gaat over vier vrouwen die allemaal hun eigen problemen hebben, en langzaam aan allemaal met elkaar te maken krijgen.
Het maakte ook niet uit over wie je nu aan het lezen was, want elk verhaal had wel iets wat je aangreep.
Het mooie aan dit verhaal is toch wel dat het gaat om dames op wat oudere leeftijd en dan bedoel ik eigenlijk, dat vaak de verhalen die ik lees op vrouwen van ongeveer 18 tot een jaar of 30 gaan. Dan is het toch wel weer prettig om over mensen te lezen rond je eigen leeftijd.
Heerlijk boek, dat vlot weg leest.

****

Mening Marjon (16-9-2011):
Dit is weer echt een Cathy Kelly en dan absoluut een van de beste die ze tot nu toe heeft geschreven en ik heb gelezen. Het boek ademt gezelligheid, herkenbaarheid en zoveel menselijkheid uit. Voeg dat samen met het feit dat het boeit en het is een boek waar je je heerlijk in kan verliezen. En dat heb ik dan ook gedaan. Cathy Kelly heeft iedere hoofdpersoon zo menselijk neergezet, dat je het idee hebt dat het allemaal echt gebeurd is en dat de hoofdpersonen echt bestaan. Geweldig boek!

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.