Het huis aan het water

huisaanhetwater

Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Jaar: 2003/ 2012
Bladzijden: 298

Over het boek:
Tien jaar geleden heeft Nora haar gezin in de steek gelaten. Nu is zij een beroemd radiopresentatrice, die advies geeft aan mensen met familieproblemen. Wanneer Nora betrokken raakt bij een heftig schandaal en kort daarop een ongeluk veroorzaakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek: haar inmiddels volwassen dochter Ruby verbreekt de jarenlange stilte en biedt aan haar gewonde moeder te verzorgen. Samen vertrekken zij naar het oude vakantiehuis waar ze als familie gelukkig waren. Maar Nora weet niet dat Ruby onder valse voorwendselen handelt; Ruby haat haar moeder en kan de gebeurtenissen uit het verleden niet zomaar vergeten.

Recensie Natasja:
Weer een boek dat niet weg te leggen is van Kristin Hannah.
Voor mij hoort het zelfs bij de betere van haar, want wat was dit boek weer aangrijpend.
Als Nora betrokken raakt bij een schandaal uit het verleden wordt de hele beerput open gegooid en is geen weg terug. Is dit echt wat ze verdiend heeft na al die jaren gezwegen te hebben over het verleden tegen haar kinderen en haar omgeving? Zullen haar dochters het begrijpen? Of beter nog, zullen ze haar kunnen vergeven?
Door alles wat Ruby heeft mee gemaakt kan ze maar moeilijk liefhebben en komt het haar wel erg goed uit dat haar moeder Nora bij het schandaal betrokken is.
Niet alleen het verhaal tussen de dochters en Nora is erg aangrijpend, maar zeker ook het verhaal van Eric grijpt je naar je keel als je eenmaal leest wat hij heeft meegemaakt, en wat hem nog te wachten staat. Een mooi moeder-dochterverhaal wat je in je hart sluit.
Ik hoop dat er snel weer wat boeken vertaald gaan worden van Kristin Hannah. Top schrijfster.

*****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.