Het huis met de blauwe luiken (Anneloes in Frankrijk 1)

hethuismetdeblauweluiken

Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Jaar: 2015
Bladzijden: 226

Over het boek:
Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hîtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.

Mening Natasja:
Mij is dit boek erg tegengevallen, er gebeurt nou net helemaal niks in.
Je krijg wel een hele trip door Frankrijk (dus voor de liefhebbers), en alles wat Anneloes doet iedere dag en ieder uur word beschreven.
En ik bleef maar lezen, wachtend tot er iets ging gebeuren, maar nee. Het verhaal van Sjoerd werd iets verder uitgediept dat vond ik dan nog wel mooi, maar ook hier had ik meer van verwacht. Echt jammer want ik kocht dit ebook omdat de cover mij erg aansprak, die vind ik dus wel erg mooi.

**

Mening Viv:
Een leuk zomers verhaal over Anneloes die alles achter zich laat in Nederland In een klein dorpje in het midden van Frankrijk koopt een oud en vervallen huis. Met hulp van de Nederlandse timmerman Sjoerd bouwt ze het huis om tot een “chambres d’hĂŽtes”. Je hebt zin om zelf een overnachting te boeken in haar huis. De beschrijving van de omgeving en de dorpsbewoners neemt je mee in het Franse leven. Af en toe is het verhaal wat traag en gebeurt er weinig daarom geef ik dit boek 4 sterren. Er is ook een vervolg van dit boek verschenen waarin je leest hoe het Anneloes verder vergaat die wil ik ook gaan lezen. de titel van dat boek is “Een lucht vol Franse dromen”.

****

Natasja en Viv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.