Het huis van de maskers

Schrijver: Daniel Hecht
Uitgever: Luitingh – Sijthoff
Jaar: 2003
Aantal blz: 429

Over het boek:
Het sombere herenhuis in New Orleans staat weer leeg. De jongste telg van de oude familie was er ingetrokken met haar gezin. Nu heeft ze een ernstige zenuwinzinking. Therapie baat niet: ze blijft volhouden dat ze spoken heeft gezien…
Haar broer roept de hulp in van onderzoekster Cree Black. Cree krijgt na gesprekken met de vrouw het gevoel dat er meer achter zit. Maar als zij in het verleden gaat graven, beginnen de bedreigingen en de blokkades. Wat is er gebeurd in dit huis? Wie zit er achter alle tegenwerking? En wat mag Cree niet ontdekken?
Deze fraaie psychologische thriller komt voort uit Hechts interesse voor sjamanisme en bewustzijn. Net als Geestdrift gaat dit boek over een huis en een familie, en valt het op door fascinerende inzichten, bijzondere personages, met veel inleving uitgewerkte relaties en een intense sfeer. Maar daarmee houden de overeenkomsten op. Hecht blijft zich vernieuwen.

Mening Marjon (1 december 2008):
Geweldig! Wat een spanning, wat een psychologie. Het springt eruit. Jammer dat New Orleans – waar het zich afspeelt – zo vaak tussendoor wordt beschreven. Hele routes worden tot in de details uitgewerkt. Hoewel het prettig is spanning af te wisselen met ‘gewoon’, vind ik het hier iets te vaak de spanning afremmen. Maar dat is slechts een heel persoonlijke mening. Als je daar lekker doorheen kan lezen, is dit een geweldig boek, met geen ander boek te vergelijken. Het smaakt naar meer.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.