Het huis van de schrijfster

huisvande

Auteur: Josephine Pennicott
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 352

Korte samenvatting:
Als Sadie het idyllische Poet’s Cottage erft, is ze vastberaden om alles te ontdekken over Pearl, haar beroemde grootmoeder. Zij was een excentrieke schrijfster die in de jaren dertig met haar levensstijl het ene schandaal na het andere veroorzaakte op het keurige Tasmaanse eilandje. Tot groot verdriet van de familie heeft men nooit kunnen ophelderen wie verantwoordelijk was voor Pearls mysterieuze dood in de kelder van het huis. Terwijl Sadie en haar dochter Betty de waarheid over Pearl naar boven proberen te krijgen, beginnen er vreemde dingen te gebeuren in de cottage. Als het daglicht uiteindelijk doordringt tot het geheim van de kelder, blijkt de waarheid nog onvoorstelbaarder dan Sadie op basis van de jarenlange geruchten voor mogelijk had gehouden…

Mening:
Een mysterieuze roman die je tot het einde in de greep houdt omdat je wil weten wie er vroeger Pearl heeft vermoord. Het wordt mooi verteld in het heden en in het verleden en komt weer mooi samen. Ik heb tot het eind niet geweten wie het nou gedaan kon hebben en stond nog raar te kijken toen ik het wist. Er zaten best wel spannende stukken tussen zodat je steeds sneller ging lezen. Ik heb er van genoten.

*****

Natasja.

 

8 gedachten over “Het huis van de schrijfster”

 1. Een mooie roman over een schrijversfamilie. Wanneer de moeder van Sadie overlijdt erft zij het huis van haar grootmoeder Poet s Cottage. Sadie wil het geheim ontrafelen over de dood van haar grootmoeder en minnaar. Goed geschreven roman, mooie personages die zowel in het heden als verleden voorkomen. Het plot viel mij eigenlijk tegen en werd zomaar even tussen neus en lippen door verteld. Ik was er al doorheen voordat ik door had dat dit het plot was. Jammer. Deze roman is voor lezers die van mysterie houden. 4*

 2. Goedeavond Marjon,

  Prachtig mooie boek om te zien. Het is zeker spannend boek. Morgen is al zover om te vieren. Ik heb alles in huis gehaald. Familie blijft ook eten. Het word vast wel heel gezellig.
  Ik wens jou ook fijne weekend.
  Liefs Jacqueline & Ferry.

 3. Wat een prachtig en vooral geheimzinnig boek. Dat eerste maakt dat je je er in verliest en de geheimzinnigheid doet je door- en doorlezen. Je moet weten wat er is gebeurd, hoe het allemaal is gegaan. Er spelen eigenlijk wat kleine verhalen om het grote verhaal heen, wat uiteindelijk allemaal samen komt. Het einde was heel verrassend en tegelijk een beetje een anti-climax. Daarom toch geen 5 sterren.

  ****

  Marjon.

  1. HiHi Ghita, jij hebt het tenminste nog over een lijstje… Hihihi. Ik heb inmiddels al een lijst van hier tot Tokyo. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.