Het jaar na jou

 

Auteur: Mike Gayle
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 320
Jaar: 2017

Over het boek:
Een ontroerende en humoristische feelgood-roman over een familie die leert wat belangrijk is in het leven

Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes. Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp.

Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar AustraliĂ«. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda’s list om Tom wakker te schudden slagen?

Mening Natasja:
Een zeer aangrijpend en toch luchtig geschreven verhaal. Het laat je de emoties zien en voelen na het verlies van Toms vrouw Laura.
Wanneer doe je het juiste? Door iemand los te laten?
Dit verhaal was vrij heftig, en laat zien dat iedereen op een verschillende manier met zijn verdriet om gaat. En dat het niet altijd makkelijk is om keuzes te maken waar je zelf niet helemaal achter staat, maar achteraf toch de juiste zijn.
Wat had ik een respect voor Linda, zo’n krachtige vrouw die een heel gezin op zich neemt, terwijl ze zelf ook haar verdriet heeft.
Ik hoop dat er snel weer een nieuw boek komt van deze auteur.

*****

Mening Marjon:
Prachtig gevoelig boek. Je vliegt er doorheen en leeft heel erg mee met de hoofdpersonen. Aan het woord zijn Tom die zijn vrouw verloor en wegloopt voor zijn verdriet en Linda, zijn schoonmoeder die doet wat een moederhart ingeeft: zorgen voor Tom en haar kleindochters. Maar of dit verstandig is? Als ze een grote beslissing neemt wordt haar leven helemaal anders en dat van hem ook. Ondanks het zware onderwerp en het rouwen is het geen zwaar boek. Aanrader.

*****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.