Het keerpunt (The Divide)

Schrijver: Nicolas Evans
Uitgeverij: De Boekerij
Jaar: 2005
Aantal blz.: 399

Over het boek:
Op een koude ochtend in Montana wordt in een bevroren rivier het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Het is Abby Cooper, een milieuactiviste die in het hele land wordt gezocht wegens moord. Hoe kon deze ooit veelbelovende, bruisende studente ecologie zo ontsporen? Het Keerpunt is een ontroerend verhaal over een gebroken gezin en hun wanhopige zoektocht naar geluk.

Mening Marjon (20 januari 2009):
Nicholas Evans schrijft intens, gedetailleerd en zo ook in dit boek. Het boek gaat diep, het is ontroerend, schrijnend, onvoorstelbaar en reëel bij elkaar. Het is zelfs spannend. En je leest hoe een doorsnee gezin opeens uit elkaar gerukt kan worden en wat voor een gevolgen dat heeft. Prachtig en indringend boek.

*****

Marjon.

2 gedachten aan “Het keerpunt (The Divide)”

  1. Ik heb dit boek gelezen, lang geleden (vast ook rond 2009), toen deze schrijver heel populair was.
    Een mooi boek, maar ik merkte toen dat het met zijn boeken meer van hetzelfde werd, en ben op een gegeven moment ook afgehaakt. De paardenfluisteraar blijft zijn beste boek…dat was zijn eerste geloof ik.

    1. Ik vond hem op een gegeven moment wel minder worden. Daarna kwamen er ook geen boeken meer. Hij is heel erg ziek geweest door het eten van giftige paddenstoelen en verloor daarmee zijn nieren en toen werd het minder (vind ik). Ik vond De Paardenfluisteraar toen overweldigend mooi maar nu ik al zijn boeken heb gelezen denk ik dat ik De Wolvenlus het mooiste boek vind. Dat heb ik ook een paar keer herlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.