Het kleine leven van Norbert Jones

hetkleineleven

Auteur: Marloes Kemming
Uitgever: Xander UItgevers BV
Jaar: 2016
Bladzijden: 272

Over het boek:
De zevenenzeventigjarige Norbert Jones leidt een ogenschijnlijk rustig leven. Hij heeft een liefdevol huwelijk, een ambitieuze dochter en geniet sinds twaalf jaar van zijn pensioen. Vol overgave stort Norbert zich op zijn favoriete bezigheid: verzamelen.

Ruim negentienduizend voorwerpen vonden in de loop der jaren hun weg naar Norberts garage. Ieder object uniek, verzameld in een poging iets van het verleden te behouden. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Norbert gedwongen zich de vraag te stellen: wat te doen met zijn unieke collectie? Een proces van loslaten begint, waarbij Norbert niet alleen afscheid moet nemen van zijn collectie, maar ook van zijn geheimen en naasten.

Mening Marjon:
Wat een prachtig boek. Norbert kruipt onder je huid en je gaat om hem geven. Zijn kleine leven wordt iets groots door de vertelkunst van Marloes Kemming. Je leest mee hoe Norbert het leven loslaat, door afscheid van zijn grote verzameling spullen in de garage en door het delen van zijn geheimen aan de lezer. Ik moest even moeite doen om in het boek te komen, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik het boek niet meer wegleggen. Het verhaal is zo menselijk, zo ontroerend, zo integer en groots tegelijk. Marloes Kemming heeft een prettige schrijfstijl, heel toegankelijk. Dit is haar debuutroman en wat voor een! Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.